Læsetid: 2 min.

Overskrift

Måske er det en revolution af den slags, der går ens næse forbi. Menneskets bedste ven er, i al fald i De Forenede Stater, sikret evigt lykkepilleri
5. juni 2007
Måske er det en revolution af den slags, der går ens næse forbi. Menneskets bedste ven er, i al fald i De Forenede Stater, sikret evigt lykkepilleri

Læste man i det forgangne årtusind moralsk science-fiction om lyserøde piller, der klarer det hele, er dette en nyhed, der overgår den måske ikke vildeste, men i al fald mest forskruede fantasi. Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly & co har markedsført en oksekødssmagende pille til deprimerede hunde .

'Reconcile' er navnet på det uundværlige produkt, der stort set er en hundekopi af Prozac.

Er man en af dem, der tager betablokkere for at gå til eksamen, klarer eksistentielle kriser med lykkepiller og lever i mytiske samtalekøkkener, må man undskylde denne artikels hint af sikkert typisk informationsk forargelse.

Vi (det er mig) vil bestræbe os på at se alt det gode ved det revolutionerende produkt.

For det første er det godt, at det har oksekødssmag. Heri ligger en realistisk og forstående holdning over for hunde: De er oftest ikke så vilde med gulerødder. Medmindre kæledyret allerede er så langt ude i depression og angstanfald, at det også har mistet appetitten, vil det ikke frastødes af den lille pille, hvis farve vi intet aner om.

Og så ser det jo også tåbeligt ud med en hund liggende på en divan med poterne i vejret og Freud i den anden ende.

10 millioner lider af angst

Lilly anslår, at mindst 10 millioner hunde lider af adskillelsesangst. Ud over at antyde noget om det fremragende markedsperspektiv for 'Reconcile', kan vi også her notere os et positivt element. Da hunden er menneskets bedste ven - ikke mindst fordi den altid er idiotisk glad for at se én lige meget, hvor uendelig kedsommelig dagen har været - vil en behandling af hundeadskillelsesangst komme mennesket til gode. Den skal jo helst ikke hyle i mellemtiden. Og er det ikke bedre at give medicin til hunde end til mennesker?

Man aner, at visse personer her kan indvende, at Information ikke tager hundeangst alvorligt. Og sandt nok er arbejdsdagene i USA og DK, for hundeejere af et vist professionelt segment, blevet så lange, at hunden lider under det. Hvis luftningen begrænses til 10 minutter morgen og aften, kan det afgjort, udover følelsesmæssige problemer, give både fordøjelsesbesvær - og seksuelle problemer.

Og når vi nu er ved det seksuelle, er det også helt upassende, at hunde har det med at snuse til hinandens... ja, røvhuller og den slags. Det klarer 'Reconcile' også. For 20 minutter om dagen er slet ikke nok til at finde ud af, om man har fundet det rigtige røvhul eller ej. Hvilket i den grad kan give anledning til både angst (når jeg nu at få børn inden jeg bliver 45?) og depression. Og set fra menneskets side, vil den ofte oversete bivirkning af 'Reconcile' øh, undskyld Prozac, nemlig mangel på lyst til sex, også kun være en fordel. Altså for hundens menneske. For når den så logrer, når man omsider kommer hjem, er det hel og ren kærlighed. Ikke noget med sex. Ikke noget med angst. Slet ikke forbudt for børn. Kort sagt: ren dansk lykke. Hvad venter vi på?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her