Læsetid: 2 min.

På jagt med Knud

Han har lavet Danmarks første husstandsomdelte valg-dvd. Knud Kristensen vil være konservativ borgmester i Vesthimmerlands-kommune
1. november 2005

Den nye Vesthimmerlands Kommune kommer til at bestå af Løgstør, Farsø, Aars og Aalestrup. I de sidste fire år har 52-årige Knud Kristensen været borgmester i Aars, og i dag og i morgen modtager samtlige 19.000 husstande i den nye kommune han egen portrætfilm på dvd. I den 20 minutter lange film følger vi borgmesteren på direktørjobbet i entreprenørvirksomheden, til bikertræf i Aars samt i hjemmet i Hornum. Filmen rummer desuden klip fra Knud Kristensens jagtture i Afrika.

- Du har lavet en portrætfilm om dig selv. Hvilket billede har du ønsket at tegne af dig som menneske og politiker?

"Det er præcis det menneske, som jeg er i min gøren og laden. Jeg er på højde med befolkningen i kommunen, og ser ingen forskel på, om man er direktør på Danish Crown eller er ude som rejsemontør. Som borgmester er man virksomhedsleder, og det er borgerne man er til for.

- Hvorfor tror du, at vælgerne vil stemme på dig, fordi de har set dig til bikertræf og på jagt i Afrika?

"Det ved jeg heller ikke, om de vil. Jeg fortæller om mine interesser og om, hvordan min arbejdsdag er skruet sammen. Når du nu næver bikertræffet, så ser jeg det som en byfest. Den form for aktivitet i kommunen må være borgmesternes interesse, og jeg har altså været til bikertræf før. "

- Hvem fik ideen til filmen?

"Ideen er min egen. Da kommunalreformen fik grønt lys, kunne jeg med det samme sige til mig selv, at jeg havde lyst til at være med. Efter lidt tid tænkte jeg, jeg laver knagme en DVD om min egen person, uden at følge den op med alle de politiske budskaber, som naturligvis ligger i mine arbejdsredskaber. I første omgang ville jeg sende billedet af, hvem personen bag borgmesterposten i Aars Kommune er, så jeg allierede mig med nogle gode folk til at lave filmen."

- Du husstandsomdeler 19.000 eksemplarer af filmen. Hvor meget har det kostet, og hvem har betalt?

"Jeg har selv betalt hver en krone. For to år siden tog jeg og et par andre motorcykelkørekort, det var en god investering for at få opfrisket færdselsreglerne. De andre har nu købt motorcykel, men jeg valgte at købe filmprojektet. Det løber op i over 200.000 kroner. Når jeg bliver borgmester i den nye kommune, har jeg heller ikke tid til at køre på motorcykel, ha, ha."

- Man tænker på USA, når man ser filmen. Hvem er dit politiske forbillede?

"Jeg har ingen. 80 procent af befolkningen smider fine brochurer ud, så vi vil sende noget pænt og ordentligt ud, som er informativt og ikke vammelt. Jeg kunne have slået på 'Vi Konservative og vi konservative', men det er der ingen grund til - folk kender min politik. Jeg vil fortælle, at jeg er et ganske almindeligt menneske, som gerne vil være med til at løfte opgaven. Hvis det er vores DVD folk tænker på, når de skal stemme, så har vi nået vores mål.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her