Læsetid: 5 min.

Pavens dødbringende løgne

Her er de sande grunde til, at paven er en skurk. Og de har meget mere med præservativer end med islam at gøre
25. september 2006

Sigmund Freud identificerede engang en lidelse, som han kaldte for 'de små forskelles narcissisme'. Hans påstand var, at man er desto mere tilbøjelig til at hade nogen, som ligner én selv i mangen en henseende end nogen, som er radikalt anderledes. Sidste uge blev gyldigheden af denne freudianske indsigt endnu engang bekræftet med grum logik verden over. Det begyndte med et foredrag i Bayen, hvor 'Guds Rottweiler' omsider viste tænder, og det fortsatte med de kugler, der blev affyret ind i ryggen på en nonne i Somalia, til det kulminerede i den pøbel af jihad-fanatikere, som protesterede ud for for Westminster Abbey forleden med bannere, der bar påskrifter som Henret paven.

Både Joseph Ratzinger og de islamister, der nu kræver hans henrettelse, tror fuldt og fast på, at de har en direkte forbindelse til et overnaturligt væsen kaldet 'Gud'. Begge tror på, at denne Gud pålægger dem at træffe beslutninger, som fører til titusinder af menneskers grufulde død. Begge er helt overbeviste om, at Gud finder det sekulære, demokratiske Europa afskyeligt - et ateistisk hængedynd domineret af en moralsk depravation og 'dødskultur'. Begge hader feminisme, homoseksuelles rettigheder og seksuel frihed. Begge tror sig ufejlbarlige, og begge tror på, at de milliarder, som nægter at følge dem, derved udsætter sig selv for universets skabers vrede derved. Den eneste virkelige forskel er det navn, de giver dette væsen, og så nogle få tekstlige finurligheder på hver deres side.

Kondomer giver aids

Det sørgelige er, at der findes rigtig mange gode grunde til at tage den kraftigste afstand fra Joseph Ratzinger og al hans væsen, men at de hadefulde demonstranter har valgt de skrupforkerte. I over et årti har han nu været blandt de fremmeste forsvarere af de præster, som prædiker evangeliets ord ud blandt nogle af denne klodes fattigste og sårbare mennesker og i den forbindelse forkynder til disse, at kondomer er årsagen til aids. Jeg har i det forløbne år haft lejlighed til at gæste to katolske kirker med tusindvis af kilometer imellem dem og påhørt katolske præster bilde analfabetiske mennesker uden alternative informationskilder ind, at kondomer er præ-inficerede med aids og, at folk som følge deraf vil gå den visse død i møde, hvis de bruger dem. Beboerne i Bukavu, en by, der er beliggende i et gammelt vulkansk krater i Congo, og indbyggerne i en slumforstad til Caracas, Venezuela, troede øjensynlig på det. De fortalte mig, at de frygtede "ikke at komme i himmelen", hvis de brugte kondomer, og at de også havde hørt - fra de katolske præster - at kondomer har små usynlige huler, hvorigennem aids-smitstoffet kan passere. Det var ikke blot nogle få galninge, der så sådan på det - det var den almindelige opfattelse i disse menigheder. Menneskeretsorganisationer har dokumenteret, hvordan disse løgne er blevet orkestreret af selveste Vatikanet med Ratzinger brummende i baggrunden. Bl.a. har præsidenten for Vatikanets Pavelige Familieråd, kardinal Alfonso Lopez Trujillo, erklæret følgende: "Aids-virusset er 450 gange mindre end sædceller og har derfor let ved at passere gennem det 'net', som kondomet danner." Disse mennesker er ikke blevet fyret på grund af deres horrible påstande af Ratzinger, da han overtog paveembedet - ja, mange af dem er tværtimod blevet forfremmet. Nogle forsvarere af den katolske kirker finder det urimeligt at anklage Vatikanet for spredningen af aids, fordi, påstår de, Vatikanets officielle linje simpelt hen er at anbefale seksuel afholdenhed. Hvordan kan man så bebrejde Romerkirken, at folk ikke vil lytte til dens råd, men hellere dyrker ubeskyttet sex? Men dette indvending overser en væsentlig pointe. For at overtale folk til at holde sig til afholdenhed - den eneste sande, hellige vej at gå - må disse katolske præster jo fremstille sex før ægteskabet som ikke alene syndigt, men også dødbringende som aids. Millioner af mennesker hører budskabet om de ubrugelige kondomer - ja, i El Salvador er det endda lykkedes Vatikanet at få sat deres budskab om, at kondomer ikke duer, og at afholdenhed er bedst, på kondompakkerne.

Guds rabiate Rottweiler

Der gik tidligere i år rygter om, at Ratzinger ville gøre den indrømmelse, at tillade en begrænset brug af kondomer inden for ægteskabet i det tilfælde, at den ene partner skulle være hiv-positiv. Men selv hvis fornuftens lys på dette punkt en sjælden gang omsider skulle dæmre for paven, vil det være for sent for titusindvis af uskyldige aidsofre.

Ratzingers seneste tale byggede på den præmis, at fri udøvelse af fornuften i sidste ende vil føre alle mennesker til en rationel tro på den kristne Gud som beskrevet i Bibelen - altså den Gud, som eksplicit støtter slaveri, begår folkemord på amalekitterne, stener prostituerede og gladeligt tager imod børneofringer. Den kristne Gud er den personificerede fornuft, hvorimod den muslimske Gud står "hinsides fornuften" lød den pavelige devise, og deraf hele denne opstandelse. Striden imellem disse to former for overtro er imidlertid ikke det virkeligt forargelige. Uanset hvor meget paven besværger at stå på fornuftens grund er hans argumentation i dybeste modstrid med Oplysningen. Den centrale indsigt fra Oplysningstiden er, at der findes to fundamentalt forskellige måder at forstå verden på. Den ene er igennem guddommelige åbenbaringer, hvor et overnaturligt væsen kontakter os fra et højere plan og afslører en sandhed - et andet ord for dette er 'hallucination'. Den anden metode er fornuftens - at observere verden empirisk og drage konklusioner ud fra de ting, vi kan iagttage. Fornuften finder sit ultimative udtryk i den videnskabelige metode. Disse to verdenssyn er i radikal modstrid med hinanden, og man kan simpelt hen ikke på nogen måde forene dem ved nok så mange søgte teologiske tricks.

Ved at påstå, at guddommelig åbenbaring fører til fornuft - ja, er dens centrale grundlag - retter Ratzinger et subtilt angreb imod Oplysningens kerneprincipper. Men sandheden er, at der ikke findes noget, vi kan observere i verden, der rationelt må føre os til den konklusion, at et magisk væsen skabte den. Ratzinger ville så gerne kunne gøre krav på Oplysningens frugter uden at følge dens grundprincipper. Men hver gang nogen har forsøgt at strække fornuften til at harmonere med troen - sådan som han tilstiler - bliver resultatet uundgåeligt en forvrænget og fordærvet parodi på fornuft som det ses illustreret i den såkaldte intelligent design-teori (der burde omdøbes til Kreationisme, version 2,0). Selvfølgelig retfærdiggør Razingers vildfarelser på ingen måde truslerne imod ham. Men i årtier har han nu forkyndt det synspunkt, at "ateister ikke har nogen moral" og er "depraverede"; at homoseksualitet er en "ondartet sjæleforstyrrelse" - med andre ord langt værre fornærmelser end forrige uges forborgne og hurtigt tilbagetrukne halvsmæderi af muslimers tro. Ikke desto mindre er det aldrig faldet os homoseksulle ind at reagere ved at angribe katolske børn eller nonner, der yder nødhjælp til sultende. Vi bryder os fanden om de katolske gammeljomfruers seksuelle råd, giver penge til hjælpeorganisationer, der forsøger at gøre skaden efter pavens giftige løgne god igen, prøver i det hele taget at komme videre med vores liv. Fornuftens kølige balsam er det bedste middel mod Guds rabiate Rottweiler - ikke en parallel fundamentalismes bål og brand.

© The Independent og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her