Læsetid: 1 min.

Peter Lauritzen ny universitetsdirektør på RUC

Erfaren embedsmand i Statsministeriet og far til fire sætter sig 1. januar i direktørstolen på RUC
6. december 2006

Den 46-årige Peter Lauritzen, der har en årelang karriere som embedsmand senest i Statsministeriet bag sig, bliver fra årsskiftet ny universitetsdirektør på RUC.

På posten afløser han Lars Kirdan, der efter blot et år på posten forlod RUC i efteråret til fordel for et job i it-firmaet SAS Institute.

Peter Lauritzen er uddannet cand.scient. pol og cand.mag. i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet og har været ansat i Statsministeriet som henholdsvis ministersekretær for statsministeren, administrationschef med ansvar for økonomi, personale og it, rigsombudsmand i Grønland samt senest som kommitteret i sager vedrørende pressen samt Grønland og Færøerne.

Karrieren tæller også en ansættelse som underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening og fem år i Arbejdsministeriet, herunder som ministersekretær.

Desuden har Peter Lauritzen været undervisningsassistent på jurastudiet og ekstern lektor i forvaltning på Statskundskab ved Københavns Universitet.

Formand for RUC's bestyrelse, Dorte Olsen, siger, at Peter Lauritzen har det helt rigtige profil til stillingen.

"Han har både langvarig og varieret erfaring fra ansættelse i to ministerier, en vis erfaring fra den private sektor og har været leder af en institution i sine år som Rigsombudsmand på Grønland," siger Dorte Olsen.

Også rektor Poul Holm glæder sig over at have fået en 'særdeles erfaren' embedsmand i spidsen for spidsen for universitetets fællesadministration.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu