Læsetid: 2 min.

Pia Kjærsgaard anklager konservative for manglende selvjustits

Konservativ politiker rejser tvivl om Holocaust, men bliver kun måske ekskluderet af partiet. Det møder hård kritik fra Pia Kjærsgaard
27. marts 2007

Bedst som dønningerne ovenpå fyringen af tidligere minister Lars Barfoed har lagt sig, er der igen ballade mellem Dansk Folkeparti og De Konservative.

Denne gang handler den om udtalelser, som medlem hos De Konservative, Safia Aoude, er kommet med på sin blog. Her skrev hun 9. marts (dansk oversættelse fra engelsk):

"Nogle historikere hævder, at Zyklon B blev brugt til at tilintetgøre koncentrationslejrfanger, mens revisionister hævder, at det blev brugt til at desinficere lejrene for lus og gnavere."

Sagen er blandt andet blevet taget op af islam-kritikerne Lars Hedegaard og Helle Merete Brix på deres hjemmeside sappho.dk. Her bliver Safia Aoude anklaget for at rejse tvivl om Holocausts eksistens.

Indlægget på bloggen skal behandles på et bestyrelsesmøde i Safia Aoudes kreds i København. Mødet finder sted i april - den præcise dato er endnu ikke fastsat. Hvis bestyrelsen indstiller hende til eksklusion, vil det først kunne ske om ti måneder ved den ordinære generalforsamling - med mindre der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling inden da.

"Vi skal ikke have et offentligt justitsmord. Det er ikke op til mig at fælde en dom på forhånd, og alle skal have en fair behandling," siger formanden for kredsen, Svend Bergstein.

Han har heller ikke nogen officiel mening om Safia Aoudes kontroversielle udmeldinger.

"Jeg holder min holdning for mig selv," siger han.

Opbakning

På Christiansborg møder Bergstein fuld opbakning fra politisk ordfører Pia Christmas-Møller.

"Jeg har fuld tillid til, at Svend Bergstein kan håndtere sagen på betryggende vis. Vi skal jo også tage hensyn til Safia Aoudes retssikkerhed," siger hun.

Til gengæld vil hun gerne tage afstand fra Safia Aoudes udtalelser.

"En del tyder på, at Safia Aoude har udtrykt holdninger, som er direkte uforenelige med Det Konservative Folkepartis kerneværdier. Det er jo en historisk kendsgerning, at Holocaust fandt sted, og det er helt uacceptabelt at benægte udryddelsen af jøder under Anden Verdenskrig," siger hun.

Pia raser

De Konservatives håndtering af sagen får Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, helt op i det røde felt.

"Hvis et medlem af Dansk Folkeparti kom med sådanne udtalelser, så ville vedkommende blive ekskluderet med det samme. Jeg fatter ikke, at et parti som Det Konservative Folkeparti, der gerne vil prise sig med anstændighed, overhovedet kan acceptere hende i deres rækker. Der burde være nogen i ledelsen, som sagde fra sort på hvidt," siger Pia Kjærsgaard.

Safia Aoude, der til daglig underviser på Den Internationale Arabiske Skole i København og er medlem af bestyrelsen i Muslimer i Dialog, ønsker ikke selv at udtale sig om sagen. Men hun skriver følgende på sin blog:

"Jeg har aldrig benægtet eller benægter i dag Holocaust under Anden Verdenskrig. Jeg er ikke revisionist, og jeg underviser heller ikke og har nogensinde undervist i revisionisme. Jeg vil dog påberåbe mig min retmæssige frihed til at læse revisionistiske bøger for bedre at forstå revisionismen og dens grundlag."

Men den forklaring giver Pia Kjærsgaard ikke meget for:

"Det kan jeg ikke bruge til noget som helst. Hun har jo også kaldt Dansk Folkeparti for nationalsocialister, og det har jeg ikke set hende trække i land," siger hun.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu