Læsetid: 2 min.

Pind til egen ligkiste

Korruptionsbeskyldninger bringer skændsel. Men over hvem? Mange kandidater er udpeget
16. februar 2007

Oh, græmmelse for de Venstre-folk, der ønskede partiets korruptionsproblemer sat bag lås og slå sammen med Peter Brixtofte. Nu er den gal i rigets hovedstad.

Kort genfortalt: En kommunal byggetilladelse til 204 NCC-boliger på Teglholmen blev af Naturklagenævnet underkendt som lokalplanstridig. Det skete efter klage fra MAN Diesel, der henviste til, at gældende lokalplan forbeholder området til industri, og at MAN vil få umulige støjdæmpningskrav fra bolignaboer. Bøh, dér stod NCC med forhåndsindkøbte husmure for 60 millioner. Lav den spærrende lokalplan om, bad NCC politikerne. Lad være, bad MAN.

I dette forløb er det, at nogen har forløbet sig. Ifølge NCC: V. Ifølge V: NCC.

Firmaet har følt, at V-politikere søgte bestikkelse for at ændre lokalplanen. Den mistanke gik firmaet - af uransagelige årsager - ikke til politiet med, men til Socialdemokraterne, hvorpå Rådhusets embedsværk alarmerede politiet.

Venstres gruppeformand, Pia Allerslev, har afvist sagen som "socialdemokratisk spin" iscenesat af en Ritt Bjerregaard, der vil bortlede opmærksomheden fra sine fallerede "5.000 boliger til 5.000 kr".

Lobbyist i dobbeltrolle

Foreløbigt er som kendsgerning afdækket, at Venstres medlem af byplanudvalget, Jesper Schou Hansen, jævnt hen spiller dobbeltroller, idet han er ansat i lobbyfirmaet Waterfront, der har kunder, hvis økonomi er berørt af sager, som udvalget behandler. NCC har oplevet det sådan, at Schou Hansen har opfordret NCC til at blive betalende kunde i Waterfront.

Det er også kommet frem, at tidligere byggeborgmester Søren Pind, der nu er folketingsmedlem, men har beholdt sin plads i borgerrepræsentationen, løbende indsamler valgkampbidrag fra firmaer, der har sager med kommunen. Det gør han gennem en foreningskonstruktion med det uskyldige navn "Københavns Fremtid". Firmabidrag via den forening har angiveligt skaffet Pind op til to millioner kr.

Pind opfordrede i november - efter NCC-lokalplanen var grundstødt - NCC til at blive medlem af hans klub. Pris: Mindst 8.000 kr. NCC erklærede sig villig til et møde. Inden mødet mailede Schou Hansen til NCC om Pind: "Tag godt imod ham. Det vil fremme sagen."

Da NCC på mødet fremdrog byggesagen, blev Pind "chokeret". Siger han nu. Modsat erklærer NCC sig - nu - himmelfalden over på mødet at erfare, at pengene skulle gå til Pinds valgkamp.

Hvis sagen viser sig vitterligt at handle om prostitution, er luder og kunde tilsyneladende gået frygteligt galt af hinanden. Hvem der så end har spillet hvilken rolle.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her