Læsetid: 2 min.

Det er noget pjatværk som fjerner fokus

Konservativ Ungdoms kritik af Bent Bendtsen tjener intet andet formål end at promovere de un-ges landsråd i weeken-den. Vores leder er den rigtige til at skabe konservativ fremgang ved næste valg, mener MF Jakob Axel Nielsen
17. marts 2007

- Hvad har Bent Bendtsen udrettet som leder for Det Konservative Folkeparti?

"Bent Bendtsen har en position i vores parti, hvor han kan være formand, lige så længe som han vil. Han har meget stor respekt i partiet, og har udrettet meget: Han fik skabt et miljø, der kunne danne baggrund for vel-færdsreformen. Vi blev kaldt politisk tonedøve, fordi vi sagde, vi skulle have en velfærdsreform, men vi fik den - med 158 mandater bag. Bent Bendtsen har skabt skattelettelser, og han har skabt baggrunden for kommunalreformen. Poul Schlüter begyndte at tale om det i 1986, og vi har talt om det længe, men det var Bent, der fik kommunalreformen igennem og fik afskaffet amterne".

En god leder

- Men hvad med Konservativ Ungdoms kritik af, at I sta-dig kun står med 10 procent af stemmerne? Bent Bendtsen har åbenbart ikke succes hos vælgerne?

"Ethvert parti vil gerne have flere stemmer. For at få flere stemmer må der hårdt arbejde til og ikke internt fnidder-fnadder. Bent Bendtsen er den rigtige mand til at skaffe flere stemmer. Han har stoppet 25 års konservativ tilbagegang og givet os mandat-fremgang. Jeg tror på kon-servativ fremgang ved næste valg. Under Bent Bendt-sens ledelse. Udover politiske resultater er han en god leder, der skaber samklang i folketingsgruppen."

- Hvad siger du til, at Kon-servativ Ungdoms formand Kasper Hülsen melder ud, at han ikke synes Bent Bendtsen er den rette mand for partiet?

"Jeg synes, det er uheldigt at skabe internt splid. Det fjerner fokus fra vores arbejde, og de unges udspil tjener intet andet formål end at promovere deres landsråd her i weekenden. Det her havde de sagt i forbindelse med landsrådet, lige meget hvem der var formand. Det er noget pjatværk og ikke på folketingsgruppens dagsorden."

- Er det ikke sundt nok at tage en debat om, hvor partiet skal bevæge sig hen, og hvem der skal stå i spidsen for det?

Håndtag

"Jo, selvfølgelig er det sundt med debat, men det her er i en form, der tager fokus fra vores politik. Jeg vil meget hellere diskutere og debattere, hvordan skatten skal sættes ned, og hvilke håndtag vi skal dreje på for at få samfundet derhen, hvor vi vil. Der er mange vigtige emner at tage op: Skattetrykket er ved at kvæle os i Danmark. Vi skal være konkurrencedygtige på skatten, hvis vi skal tiltrække kloge folk fra Asien og Indien. Og det skal kunne betale sig at arbejde. Det høje skattetryk har skabt en kræve-mentalitet i Danmark, hvor alle vil have støtte, og de socialt udsatte, narkomaner-ne, de hjemløse osv., er blevet endnu mere marginaliserede end for 25 år siden. Det er en opgave for de konservative at tage det her op. Der er masser at tage fat på."

"Det er sundt at skabe debat, men det er ikke sundt at så tvivl om et faktum: At Bent er vores leder, og vi er glade for ham. Vi er sat i verden for at diskutere politik, og få politiske løsninger igennem".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her