Læsetid: 6 min.

Dét er politisk korrekt

Det er politisk korrekt at være politisk korrekt på en helt anden måde, end det har været hævdet, at det var politisk korrekt at være politisk korrekt på
17. september 2005

Det er politisk korrekt at forsøge at blive overborgmester i København ved at hænge indvandrerne ud som kriminel gruppe. Det er politisk korrekt at se bort fra forklarende omstændigheder. Det er politisk korrekt at lade sig inspirere af de retsligt set mest håndfaste amerikanske stater, hvor tre forbrydelser, begået af samme kriminelle, uanset forseelsernes karakter giver livsvarigt fængsel.

Det er politisk korrekt at efterligne dette system og forlange tredjegangs kriminelle indvandrere udvist. Det er politisk korrekt at lade det stå hen i det uvisse, til hvilke lande man vil udvise kriminelle danske tredjegangs kriminelle med indvandrerbaggrund. Det er i denne forbindelse politisk korrekt i omtalen af indvandrere at se bort fra graden af disses tilknytning til det danske samfund, såfremt en overtrædelse af straffeloven blot begås af en person, hvis forfædre i et ikke nærmere angivet antal led er eller var indvandrere. Det er politisk korrekt at være populist.

Det er politisk korrekt at skære alle indvandrere over én kam og mene, at det er for dårligt, så elendigt et dansk de alle sammen taler. Det er politisk korrekt at mene, at det er noget andet, når danskere, der har købt hus i Spanien eller Frankrig, ikke kan tale spansk eller fransk, for det er jo noget andet. Det er politisk korrekt at tale nedsættende om folk af den muslimske tro. Det er politisk korrekt at tale nedsættende om islam.

Det er politisk korrekt

Det er politisk korrekt at antyde, at alle muslimer i virkeligheden har det i sig og ved den først givne lejlighed er parate til at blive terrorister. Det er politisk korrekt at betro sine omgivelser, at man dybest set, og selv om man godt ved, at det måske er lidt forkert, føler ubehag ved at sidde i metroen sammen med indvandrerkvinder, der bærer tørklæde og taler underligt. Det er politisk korrekt alligevel at sige sin mening, for det er politisk korrekt ikke at undertrykke noget, man inderst inde mener, for det er politisk korrekt, at alt, hvad man sådan går og føler, skal frem, for det er politisk korrekt, at alt skal på bordet bortset fra det, der ikke er politisk korrekt i den nye politiske korrekthed. Det er således også politisk korrekt at sige, at indvandringen intet godt har bragt med sig.

Det er politisk korrekt at hævde, at danskerne jo selv ville have fundet på at spise spaghetti, bulgur, auberginer, artiskokker, feta, peberfrugter, dolmer, hakket lam, majspandekager, fyldte vinblade, oliven, lave mad i wok, bruge olie i stedet for smør og spise sundere og flere grønsager og frugter, man ikke kendte før i tiden - så videre og så videre.

Det er politisk korrekt ikke at interessere sig for indvandrernes stamlandes kultur og aldrig at have læst et eneste tyrkisk digt. Det er politisk korrekt gerne at ville købe en ferielejlighed i Antalya. Det er politisk korrekt ikke at lære tyrkisk. Det er politisk korrekt at være imod udlændinges opkøb af danske sommerhuse

Det er politisk korrekt at afvise historiske erfaringer om diskrimination af udvalgte og i forvejen udsatte befolkningsgrupper. Det er politisk korrekt at være hård i filten. Det er politisk korrekt at forhåne praktiseret eller blot udtrykt tolerance som blødsødenhed eller øllebrødsbarmhjertighed. Det er politisk korrekt at være tilhænger af strengere straffe. Det er politisk korrekt at afvise menneskers sociale eller anden ikke selvvalgte baggrund som forklaring på kriminalitet. Det er politisk korrekt at mene, at straffen skal være strengere end blot indespærringen, og at det derfor ikke gør så meget, at fængslerne er overfyldte.

Det er politisk korrekt at nedvurdere menneskerettighederne. Det er politisk korrekt at tolke de borgerlige rettigheder, som vinden blæser i den folkelige retsopfattelse. Det er politisk korrekt at være øm om ejendomsretten. Det er politisk korrekt at have glemt Thor Pedersens småfusk med sine sommerhuse. Det er politisk korrekt at have glemt Lene Espersens og Henriette Kjærs småfnidder med Folketingets bopælsregler.

Det er politisk korrekt ikke at gå rundt og minde om partiet Venstres og især den nuværende indenrigsministers og finansministers begejstring for Peter Brixtoftes mønsterkommune i Farum i kampagne efter kampagne. Det er politisk korrekt ikke at minde om statsminister Fogh Rasmussens kreative bogføring, da han i sin tid var skatteminister, samt at han i denne egenskab groft vildledte Folketinget og selvsagt aldrig på denne baggrund burde have været statsminister i Danmark.

Det er politisk korrekt

Det er politisk korrekt at have glemt Tove Fergo. Det er politisk korrekt at mene, at biskop Holm er politisk korrekt. Det er politisk korrekt at mene, at Rifbjerg er blevet for gammel og hver gang skriver den forkerte bog, hvad det er politisk korrekt at mene, at han har gjort hele sit lange forfatterliv.

Det er politisk korrekt ikke at have læst ret meget af Rifbjerg. Det er politisk korrekt at mene, at P1 er venstreorienteret, og det er politisk korrekt ikke at høre P1, der i mellemtiden er gået hen og er blevet politisk korrekt. Det er politisk korrekt at gå ind for reklamer midt i film i tv. Det er politisk korrekt at afsky eksperter, hvis de siger noget, der ikke er foreneligt med den gældende politiske korrekthed. Det er politisk korrekt at have sin egen mening om besættelsen. Det er politisk korrekt at have den mening om besættelsen, at Danmark skulle have kæmpet den 9. april. Det er politisk korrekt at opfatte samarbejdspolitikken som ussel. Det er politisk korrekt at beundre A.P. Møller, som er så knagende dygtigt, og hvad skulle Danmark måske gøre uden ham, og det var vel nok flot, at han gav en opera! Det er politisk korrekt at mene, at danskerne helt ville have undladt at handle med tyskerne, og at alle de brave almindelige mennesker var gået ind i modstandsbevægelsen, hvis politikerne havde stået fast.

Det er politisk korrekt at hævde, at samarbejdspolitikken brød sammen i 1943. Det er politisk korrekt at mene, at hvis alle havde gjort som samarbejdspolitikerne, havde Hitler vundet. Det er politisk korrekt at glemme Venstres tyskvenlighed og landbrugets fede fortjenester. Det er politisk korrekt at være imod Oplysningstiden og det moderne gennembrud.

Det er politisk korrekt at se skævt til Georg Brandes og i stedet fremhæve Kaj Munk. Det er politisk korrekt at skrive i glemmebogen, at Kaj Munk var erklæret fascist og beundrede Mussolini og Hitler grænseløst langt ind i krigen og fortsatte med at omtale Hitler som noget nær en halvgud, også efter at Danmark var besat. Det er politisk korrekt at afvise historiske eksperter. Det er politisk korrekt at se stort på forskningsfriheden og mene, at forskningen er til for erhvervslivet og bør give afkast for at fortjene støtte. Det er politisk korrekt at ønske det offentlige privatiseret. Det er politisk korrekt at fremhæve triviallitteraturen. Det er politisk korrekt at læse Se og Hør.

Det er politisk korrekt

Det er politisk korrekt at elske kongehusstof i tv og kigge på daglange reportager fra alle de store begivenheder; fødsler, fødselsdage, jubilæer, bryllupper og begravelser, men ikke skilsmisserne. Det er politisk korrekt at opfatte dronningen som en stor kunstner og prins Henrik som lidt af en fransk nar. Det er politisk korrekt at være snobbet. Det er politisk korrekt, at tv-journalister er snobbede. Det er politisk korrekt at fortælle, at man fældede en lille tåre ved kongelige bryllupper, men ikke ved skilsmisserne. Det er politisk korrekt at være glad for ordener.

Det er politisk korrekt at lade være med at tale om den danske krigsdeltagelse i Irak. Det er politisk korrekt at nedvurdere FN og synes, at EU bestemmer for meget.

Det er politisk korrekt at være imod lighed. Det er politisk korrekt at mene, at værdistigningerne på ens egen faste ejendom også er til gavn for dem, der ikke ejer fast ejendom, og at dét i øvrigt er deres eget ansvar.

Det er politisk korrekt at være politisk korrekt på en helt anden måde, end det har været hævdet, at det var politisk korrekt at være politisk korrekt.

Find selv flere eksempler på at være politisk korrekt. Det kan være nyttigt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her