Læsetid: 1 min.

Politisk problem i Carnegieskandalen

14. juni 2007

Skandalen omkring den nordiske investeringsbank Carnegie, som også involverer en dansk aktiehandler, viser sig nu også at have tråde til den svenske regering. Sveriges industriministerium foretog for et par dage siden det usædvanlige træk at sende et brev til Carnegie med et krav om forklaring på, hvordan banken i de to år fra 2005 til 2007 kunne foretage handler, der ser ud til at have været ulovlige, for omkring en halv milliard kroner. Regeringens problem er, at den har benyttet Carnegie som rådgiver i privatiseringsprojekter, herunder i salget af statsandele i både teleselskabet TeliaSonera og den nordiske børsoperatør OMX. Ifølge Dagbladet Børsens oplysninger har den mistænkte dansker sandsynligvis haft adgang til stærkt kurspåvirkende information i flere af Danmarks største virksomhedshandler, heriblandt med ØK og DSV. lfk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her