Læsetid: 1 min.

Præsident kan tiltales for voldtægt

16. oktober 2006

*Israels politi meddelte i går, at man efter flere ugers efterforskning har indsamlet tilstrækkeligt med bevismateriale til at tiltale landets præsident, Moshe Katsav, for voldtægt, sexchikane og ulovlig aflytning. "Der er tilstrækkeligt med beviser, der peger på, at præsidenten i flere tilfælde begik voldtægt, seksuel tvang, og sexchikane," hedder det i en erklæring fra politiet, der de seneste uger efterforsket 10 anmeldelser af voldtægt og sexchikane angiveligt begået af Katsav, mens han var præsident, og da han inden da var minister. Katsav afviser anklagerne. Hvis der skal rejses sag mod Katsav, skal det israelske parlamentet først ophæve hans immunitet.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her