Læsetid: 1 min.

Pris til Christiania

24. november 2006

*Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse (FHF) har tildelt Christiania initiativprisen for 2006. Det er fristadens egen udviklingsplan, der hermed belønnes.

Som FHF skriver i motiveringen, så tildeles prisen 'Christianias Udviklingsplansgruppe for at have udarbejdet en åben og fremadrettet plan for udviklingen af stedet for en af Danmarkshistoriens vigtigste begivenheder, nemlig oprettelsen af Fristaden Christiania i 1971. Planen, der bygger på et intimt kendskab og stor kærlighed til stedet, er et fagligt kvalificeret modspil til Statens plan for stedet, der ikke indebærer en udvikling, men snarere en afvikling af Fristaden'.

Fristaden skriver i en pressemeddelelse, at planen viser "hvor og hvordan Christiania kan bygge 12 - 15.000 m2 ny- og tilbyg, som udvider Christianias bærende idéer om dynamisk byggeri og bæredygtighed."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her