Læsetid: 1 min.

Putin snakker olie i Athen

5. september 2006

Vladimir Putin, Ruslands præsident, ankom i går til Athen for at mødes med den græske premierminister, Costas Karamanlis, og den bulgarske præsident, Georgi Parvanov. De tre skal prøve at få liv i en olieaftale, der har været kørt fast i 13 år.

Under trepartsforhandlingerne skal de tre ledere kigge nærmere på, om det kan svare sig økonomisk at sejle russisk olie til Bulgarien og derfra lade den strømme videre til Grækenland via en rørledning. Projektet er gentagne gange over de seneste 13 år blevet lagt på hylden, fordi russerne mente, at det ville blive for dyrt. Men nu har eksperter vurderet, at de høje oliepriser gør projektet realistisk, hvilket kan fremtidssikre russernes greb om transporten af kaspisk olie.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her