Læsetid: 1 min.

Quislings hjem blev vist til turisterne

4. juli 2007

Oslos turistchef, Alfhild Hovdan, har anmodet arrangø-rerne af turistrundfarten i den norske hovedstad om ikke at tage de udenlandske besøgende til den norske forræder Vidkun Quislings tidligere hjem "Gimle". Sagen er blevet aktuel, fordi medlemmer af den britiske hjemmeflaade fornyligt besøgte stedet i forbindelse med en rundtur i Oslos havn. "Det er helt ved siden af at blande Quislings navn ind i en turistrundfart for udenlandsk militær. Englænderne bad ikke om at se stedet. Man kan simpelthen ikke gøre saadan noget, og det har jeg sagt til arrangørerne," erklærede turistchefen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her