Læsetid: 2 min.

Det Radikale Venstres skyld

14. juni 2005

Når jeg læser det indlæg, i hvilket de to radikale ungersvende Simon Emil Ammitzbøll og Morten Østergaard den 11.juni polemiserer mod min kronik om "integrationens forudsætning" (Information den 7.juni), er der to ting, der slår mig.

For det første den uvidenhed, de lægger for dagen vedrørende deres eget lands åndelige og kulturelle forudsætning, herunder kristendommen.

For det andet den pjankede ligegyldighed, hvormed de gør det dybt alvorlige spørgsmål om muligheden af de fremmedes integration i Danmark til et ping-pong-spil på kvikke bemærkninger.

Jeg mener - de kommer fra det parti, der mere end noget andet er skyldigt i den katastrofale situation, Danmark nu står i med et stort kontingent af fremmede, der ikke blot ikke er integrerede i landet, men som tilsyneladende heller ønsker at blive det.

Borgerkrig

Tilstanden på Nørrebro og i Brabrand er et memento for i hvert fald enhver dansk politiker.

Det uhyggelige begreb 'borgerkrig' er for første gang i Danmarks historie siden Grevens Fejde mere end en retorisk figur.

Og så vifter d'herrer Ammitzbøll og Østergaard problemet til side med overfladisk snak.

På trods altså af, at de om nogen skulle være tyngede af situationens alvor.

Det var jo nemlig Det radikale Venstre, der var Hans Gammeltoft-Hansens nærmeste medhjælper, da han i 1983 slog porten til Danmark på vid gab med den katastrofale udlændingelov.

Radikal gift

Det var Bernhard Baunsgaard og hans politisk korrekte parti, der dermed forvandlede Danmark til et indvandrerland i modstrid med den virkelighed, der består i, at Danmark er en nation.

Således lagde de radikale gift for deres eget folk. Således er de hovedskyldige i den katastrofe, der nu truer os.

Og når vi andre så søger at inddæmme katastrofen og give begrebet integration reel mening, skal vi høre på disse radikale politikeres tomme og infantile snak.

Må jeg bede Simon Emil Ammitzbøll og Morten Østergaard sætte sig en smule ind i evangelisk-luthersk kristendom og dennes betydning for den danske kultur, som bl.a. vores grundlov er en frugt af.

Skylden er de radikales

Må jeg bede dem om at sætte sig ind i forholdet mellem kristendom og humanisme, sådan som dette manifesterer sig i oplysningstidens misforhold til det sekulære samfund.

Må jeg bede dem sætte sig ind i kristendommens forkyndelse af lov og evangelium, således at de får viden om en lovreligions udfordring af den danske kultur, der bygger på sondringen mellem lov og evangelium, mellem kejserens og Guds rige.

Og må jeg tilføje, at før dette er sket, er der ikke meget at tale med dem om.

Det er Det Radikale Venstres skyld.

Det er dette partis eller denne politiske korrektheds gerninger, der nu hjemsøger Danmark i form af en truende konfrontation på Nørrebro og i Brabrand.

Vi andre er berettigede til i hvert fald at kræve sans for situationens alvor.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her