Læsetid: 1 min.

Rapport: Stor reduktion for en pct. af BNP

5. juli 2007

Det er billigere end forventet at reducere CO2-udslippet, viser en undersøgelse, som COWI har lavet for Nordisk Ministerråd. Med anvendelse af kendt teknologi, og hvis det foregår over de kommende 43 år, vil en reduktion af drivhusgasudledningen i størrelsesordenen 60-80 procent koste omkring 130 milliarder kroner i hele Norden. Det svarer til omkring en procent af bruttonationalproduktet. Hvis der udvikles nye teknologier, f.eks. elbiler, kan det blive endnu billigere. COWI henter overvejende CO2-reduktionerne inden for energisektoren, hvor kul og olie gradvis erstattes af vindkraft, halm og træflis. Transportsektoren og landbruget skal hver bidrage med 5-7 procent.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her