Læsetid: 1 min.

Regering på plads

18. juni 2007

Fem uger efter valget i Tysklands mindste delstat, Bremen, blev det socialdemokratiske SPD og De Grønne i weekenden enige om et fælles regeringsgrundlag.

Dermed dropper socialdemokraterne efter 12 år sin kristeligt demokratiske regeringspartner CDU og genopliver for første gang det rød-grønne samarbejde, som forliste ved forbundsdagsvalget for to år siden efter syv års parløb mellem forbundskansler Gerhard Schröder og udenrigsminister Joschka Fischer. Miljøpartiet får tildelt to ud af syv senatorposter i den nye delstatsregering. SPD fik trods tilbagegang flest stemmer ved delstatsvalget i maj, hvor det nye Venstreparti Die Linke for første gang blev valgt ind i et vesttysk delstatsparlament. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her