Læsetid: 1 min.

Regering på plads

9. januar 2007

* Over tre måneder efter det østrigske parlamentsvalg tiltræder socialdemokraten Alfred Gusenbauer torsdag som ny kansler for en bred samlingsregering. Det meddelte Gusenbauer og hans forgænger, det borgerlige ÖVP's formand Wolfgang Schüssel, i går på en pressekonference i Wien, efter at der ved det 11. forhandlingsmøde mellem SPÖ og ÖVP omsider blev opnået et gennembrud. Schüssels Østrigske Folkeparti led 1. oktober overraskende et snævert valgnederlag til SPÖ, men får nu både de vigtige poster som indenrigs-, udenrigs- og finansminister. Minister-kasketterne uddeles ifølge Gusenbauer først i løbet af ugen, men iagttagere venter, at Schüssel bliver ny finans- eller udenrigsminister.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her