Læsetid: 1 min.

Regeringschef nægter at gå af

20. september 2006

Han vil ikke gå trods en skandale, hvori han blev afsløret i bevidst at have løjet for vælgerne. Den ungarske premierminister, Ferenc Gyurcsany, gentog i går sit nej til opfordringer om at forlade posten, efter at en videooptagelse viser ham erkende over for socialistiske partikammerater, at han var uærlig over for vælgerne i valgkampen forud for parlamentsvalget i april.

Her genvandt socialisterne magten, og det er oppositionen under ledelse af centrum-højre-partiet Fidesz, som vil have Gyurcsany til at gå af.

Ferenc Gyurcsany advarer samtidig om, at de ungarske myndigheder vil slå hårdt ned, hvis der kommer optræk til en gentagelse af demonstrationen i Budapest natten til tirsdag. Omkring 150 mennesker blev såret i sammenstød mellem politi og demonstranter, som kortvarigt indtog den statslige tv-bygning.

De omkring 10.000 deltagere i demonstrationen var tirsdag formiddag svundet til et par hundrede, men om eftermiddagen begyndte forsamlingen af protesterende på pladsen ved parlamentet atter at vokse.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu