Læsetid: 1 min.

Registrerede vil have slettet deres filer

2. februar 2007

*To venstreorienterede politikere kræver nu at få slettet oplysninger om dem i arkiverne hos Politiets Efterretningstjeneste. De var under Den Kolde Krig i PET's søgelys og står fortsat i arkiverne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Kravet fremsættes med henvisning til en svensk sag, hvor Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg fastslår, at den svenske efterretningstjeneste Säpo ikke måtte opbevare op til 40 år gamle oplysninger om fire svenskere. "Jeg vil have slettet alle oplysninger, og jeg er parat til at gå hele vejen til domstolen i Strasbourg, hvis det skal være, siger tidligere medlem af DKP, Hanne Reintoft, som efter flere afslag nu har fået adgang til visse dokumenter om sig selv. Tidligere medlem af SF, Pia Dam, vil også have sin fil slettet.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu