Læsetid: 2 min.

En retfærdig skattepolitik ønskes

13. november 2006

Morten Homann forsøger i Information den 9. november at gøre sig klog på radikal socialpolitik. Det lykkedes ikke.

Hvis Morten Homann (SF) havde fulgt lidt med, så ville han vide, at det faktisk er pga. Det Radikale Venstre, at boligaftalen om den almene sektor ikke endte med det fortvivlende udspil, som regeringen havde forslået. Det lykkedes nemlig Det Radikale Venstre at sikre en aftale, som stiller lejerne langt bedre, end hvis Det Radikale Venstre ikke havde siddet med ved forhandlingsbordet.

Skattereform nødvendig

For eksempel fik vi reduceret bidraget fra Landsbyggefonden til nybyggeri fra 50 procent til 25 procent. Vi fik sikret markant flere penge til renovering og modernisering, og vi fik sikret en gennemgribende reform med afsæt i langt flere frihedsrettigheder og mere ansvar til kommuner og boligorganisationer med tilsvarende mindre statslig detailstyring.

At SF vælger at stå uden for boligaftalen, viser i sidste ende, at de ikke ønsker at tage ansvar og kæmpe for bedre vilkår de almene lejere.

Og hvis så Morten Homann også havde kastet et blik på den radikale skattepolitik, ville han vide, at vi - lige som ham - er meget bekymret over, at de rigeste danskere har tjent milliarder på skattestoppet de seneste år. Det Skattestoppet er asocialt og rammer skævt. De milliarder, befolkningen sparer på skattestoppet, kommer primært bil- og boligejere til gode samt de folk, som i forvejen har råd til at købe dyre forbrugsvarer.

Derfor foreslår vi en skattereform, der går en anden vej. Bundfradraget skal forhøjes, beskæftigelsesfradraget øges og indkomstskatten sættes ned til 42 procent.

Vi vil opkræve nøjagtigt det samme beløb i skat som regeringen, men vi vil gøre det på en smartere og mere social måde ved at sænke skatten på arbejde. Det Radikale Venstres skattelettelse medfører i modsætning til skattestoppet ikke en social bagside. Personer med lave indkomster opnår en skattelettelse gennem øget person- og beskæftigelsesfradrag. Mens personer med høje indkomster tilskyndes til at gøre en ekstra indsats, idet indkomstgrænsen for topskatten øges.

Kom ind kampen, Morten Homann, så vi sammen kan få brudt regeringens skattestop.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her