Læsetid: 2 min.

Revision skal hindre yderligere chok i HCA-fond

HCA Fonden håber nu på ro omkring fonden, så fokus igen kan rettes mod H.C. Andersen og fejringen af hans 200-års fødselsdag
2. juni 2005

Den manglende budgetstyring i H.C. Andersen 2005 Fonden var hovedemnet, da den samlede bestyrelse i gåreftermiddag mødtes med statsautoriseret revisor Henrik Priskorn fra revisionsfirmaet Deloitte.

Efter en gennemgang af regnskaberne har bestyrelsen måtte konstatere, at underskuddet i fonden var på 13,3 mio. kr., og det er knap fire mio. kr. mere end beregnet.

Ifølge den nye formand Poul Bache har det ikke været muligt at fastslå, hvordan det ekstra underskud er opstået, derfor er det nødvendigt med en tilbundsgående analyse af fondens økonomi og kontraktlige forhold.

"Der er balance i regnskabet nu, men vi har konstateret, at underskuddet er noget større, end vi havde regnet med. Det vil vi gerne grave lidt i. Vi vil gerne være sikre på, at vi har styr på det hele, og at der ikke kommer yderligere overraskelser," siger Poul Bache.

Fondens næste opgave bliver at få fejringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag tilbage i fokus. Det store underskud, formanden og odenseborgmesteren Anker Boye (S) og generalsekretær Lars Seeberg fratrædelser har kastet en lang skygge over fejringen, og det skal der nu rettes op på.

"Vi har bestyrelsesmøde sidst i juni, og her vil mødet dreje sig om at få H.C. Andersen i fokus igen. Men den første forudsætning er jo, at vi får løst de økonomiske problemer. Det er klart, at så længe vi må gå rundt og sige, at vi skal spare på nogle projekter, og at vi ikke har balance i økonomien, så kan der peges fingre af os. Derfor drejer det sig først og fremmest om at komme ud af den situation, og skabe tillid til, at fonden fungerer og kan løse sine problemer," siger Poul Bache.

9,6 mio. skal spares væk

Bikubenfonden kom tirsdag den gældsplagede HCA-fond til undsætning med fire mio. kr., og Kulturministeriet har ydet en mio. kr. til international kulturudveksling Derudover skal der spares 5,8 mio. kr. på kunstneriske projekter og 3,8 mio. kr. på administration.

Poul Bache understreger, at de fleste af de kunstneriske beslutninger allerede er truffet, og dermed er den del af arbejdet, som generalsekretær Lars Seeberg stod i spidsen for, afsluttet.

Beslutningen om Lars Seebergs fratræden blev offentliggjort tirsdag efter et syv timer langt bestyrelsesmøde i fonden.

Hans afgang er en direkte følge af de økonomiske problemer, som HCA-fonden har været i efter millionunderskuddet på det store show i Parken den 2. april.

Aftrædelsen er sket efter gensidig aftale med bestyrelsen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Lars Seeberg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her