Læsetid: 1 min.

Ridderkorsene rationeres

21. juni 2007

Det vil vække blandede følelser, at ridderkorsene nu bliver rationeret. Fremtidig vil der kun blive uddelt 400 om aaret, medens man ellers i de senere aar har været oppe paa 6-700. Man - hvilket vel maa være kongen, eftersom det er hans majestæt, der tildeler ordnerne - har ment, at der var ved at gaa inflation i ordensuddelingen. Og det er naturligvis ogsaa rigtigt. Hvis ordensvæsenet skal have nogen betydning, skal ikke alle og enhver kunne faa en orden. Paa den anden side skaber rationeringen vanskeligheder for de embedsmænd, som er vant til at indstille, og til at deres indstillinger stort set bliver fulgt. Det vil fremtidigt kræve betydelig mere argumentation, naar en mand skal have et riddderkors. For ordner af højere grader bliver der dog ikke nogen begrænsning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her