Læsetid: 1 min.

Rigsadvokaten opgiver anke

15. december 2006

*Rigsadvokaten besluttede i går, at han ikke vil anke frifindelsen af to journalister og chefredaktøren Niels Lunde fra Berlingske Tidende i sagen om videregivelse af fortrolige oplysninger. Københavns Byret frifandt den 4. december journalisterne Jesper Larsen og Michael Bjerre for uberettiget at have bragt artikler baseret på fortrolige oplysninger fra trusselsvurderinger i forbindelse med Irakkrigen. Oplysninger, der såede tvivl om regeringens grundlag for at gå i krig. Det var en ansat ved Forsvarets Efterretningstjeneste, Frank Grevil, der gav journalisterne de fortrolige oplysninger. Han blev sidste år idømt fire måneders fængsel for lækagen og for at have brudt sin tavshedspligt.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her