Læsetid: 1 min.

Risiko for splittelse efter valg

3. oktober 2006

Bosniens tidligere premierminister og udenrigsminister, Haris Silajdzic, bliver muslimernes repræsentant i landets tredelte præsidentskab, mens Nebojsa Radmanovic fører kapløbet om at repræsentere de bosniske serbere. Zeljko Komsic fra det multietniske, socialdemokratiske parti bliver den kroatiske repræsentant. En valgsejr til Silajdzic og Radmanovic vil betyde fortsatte stridigheder, idet de to kandidater har uforenelige visioner for landets fremtid, siger iagttagere.

"De foreløbige resultater tyder på, at muslimer og serbere har samlet sig om to kandidater med modsatrettede og faste holdninger," sagde den politiske iagttager Emir Habul. AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her