Læsetid: 1 min.

Ritt står til at blive ny overborgmester

Ritt Bjerregaard (S) står til sejr i kampen om overborgmesterposten, viser ny prognose
14. juni 2005

Socialdemokraterne er fortsat klart det største parti i hovedstaden og står stadig til at få 16 mandater. Det viser en prognose, som professor i statskundskab på Aarhus Universitet Søren Risbjerg Thomsen har foretaget for netavisen Altinget. Hvis S får støtte fra SF og Enhedslisten, som i 2001, er mandattallet så massivt, at de radikale ikke kommer til at spille nogen nøglerolle. Både SF og de radikale vil dog gerne støde Socialdemokraterne fra tronen.

"Der er brug for frisk luft på Københavns Rådhus efter S-styre i 103 år. Hvis SF og R bliver lige så store som S tilsammen, så vil det være en mulighed at sige, at det største parti mellem R og SF får tildelt overborgmesterposten," siger familie- og arbejdsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

Venstre står til at få et katastrofevalg. Partiet har aldrig fået fodfæste i hovedstaden, og partiet står til at få ni mandater - to færre end ved sidste valg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her