Læsetid: 1 min.

Røgbombe afbryder møde

25. november 2006

*Nordirlands første møde med drøftelser af planerne for en samlingsregering blev i går afbrudt, efter at en kendt paramilitær morder kort efteer mødets begyndelse smed en røggranat i indgangen til bygningen, oplyste øjenvidner. Senere uskadeliggjorde hæren seks-otte 'anordninger' i Stormont Castle, hvor mødet skulle foregå.

Tv viste billeder af den tidligere paramilitære protestant Michael Stone, der blev holdt fast af sikkerhedsfolk Michael Stone er tidligere medlem af Ulster Forsvarssammenslutning, den største militante protestantiske gruppe. Han har afsonet en længere fængselsstraf efter et angreb i 1988 på en republikansk begravelse i Belfast, hvor tre mennesker mistede livet.

AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her