Læsetid: 3 min.

Rommedahl matchvinder

Dennis Rommedahl sparkede Charlton Athletic op på en sensationel andenplads. Også Stephan Andersen gjorde en god figur på det Charltonhold der bliver ved med at imponere
24. oktober 2005

Med Englands førsteplads i kvalifikationsgruppen er snakken om en fyreseddel til Svennis forstummet for en tid. Der var ellers fyret godt op under tabloid-kedlerne efter nederlaget til Nordirland, som flere kommentatorer kaldte det pinligste engelske nederlag nogensinde.

Da bølgerne gik højest, var der heftig debat om, hvem der skulle overtage efter den flegmatiske svensker. Og et tilbagevendende navn i aviserne var Charltons træner, Alan Curbishley. År ud og år ind har han lavet små mirakler med en meget mindre pengepung end de fleste af kollegaerne i Premier League. I år ser det ud til at han gør det igen. Charlton ligger på andenpladsen efter urørlige Chelsea. Den lille London-klub har vundet fem udesejre på stribe.

Hævn for slaget på Reden

I går gik det ud over holdet fra havnebyen Portsmouth, der på hjemmebanen ellers skulle fejre Lord Nelson's jubilæum. I stedet blev det danske Dennis Rommedahl, der på nationens vejne fik taget hævn for slaget på Reden. Rommedahl, der i sidste sæson fik det lidet attraktive prædikat "A headless chicken" har spillet sig til en start-opstilling på The Addick's succeshold. Og lørdag aften blev han matchvinder da han bankede bolden ind under overlæggeren med kun 17 minutter tilbage af kampen. Da han blev skiftet ud, syv minutter før tid, modtog han en stående ovation af Charltons medrejsende fans.

Det var ellers Portsmouth, der åbnede ballet og var spilstyrende i første halvleg; Charlton kom aldrig rigtig i gang. Men den joviale Curbishley talte med store bogstaver i pausen. "Jeg fortalte dem, at hvis de ikke tog sig sammen, ville jeg ikke bare skifte dem ud, men ganske enkelt tage dem af holdet, og det hjalp."

Charltons anden halvleg var inspireret. Murhy styrede som en anden Lord Nelson slagets gang, og Rommedahls fart var en konstant trussel. Det var derfor også fuldt fortjent, at det var en kombination mellem makkerparret Murhy og Rommedahl, der afgjorde kampen.

Den britiske presse gør nu Charlton til seriøs bejler til en Champions Leagueplads næste år. Men man skal huske på, at Charlton før har ligget lunt i svinget før jul - og alligevel er endt godt nede i tabellen på grund af den smalle trup. De mange skader, der kommer på de tunge vinterbaner, trækker tænder ud på de små hold. Og det skal blive spændende at se, om Charlton kan holde stilen.

The Valley i det sydøstlige London er et af de få stadions, hvor det en gang i mellem er muligt at få billetter. Og er man i London, er der er god grund til at lægge vejen forbi Woolwich. Ikke så meget for det triste fabrikskvarter i det fattige Sydøstlondon, der i øvrigt skal rives ned og laves til OL-by. Men for at mærke stemningen af engelsk fodbold, når den er bedst. For i en tid, hvor en irsk bookmaker allerede har udbetalt gevinsten til dem, der har spillet på Chelsea som engelske me-stre, er det opløftende at se en vaskeægte underdog på andenpladsen. Og i arbejderkvarteret rundt om the Valley kan man slet ikke få armene ned. Det skulle da lige være for at bestille 'another round of pints' til alle de glade, rødkindede og rødblusede venner.

Hvis Curbishley kan holde tropperne kørende igennem hele sæsonen og holde Charlton i top fem, er han en særdeles stærk kandidat til at overtage jobbet som landstræner efter Svennis. Hvis han altså overhovedet vil have det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her