Læsetid: 2 min.

Rose på arabisk

Al-Akhbars interview med Flemming Rose har delt avisens læsere
30. marts 2007

Det var hverken Dronningen, Anders Fogh Rasmussen eller Michael Laudrup, der stod øverst på listen over interessante danske interviewofre, da redaktør fra al-Akhbar, Nader Sabbagh, for nylig var i København. Der stod kun et navn: Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose.

"For et arabisk publikum er han en af de mest berømte danskere, men ingen kender ham. De ved blot, at han satte Muhammed-tegningerne i avisen. Så jeg mente, at vi for at nuancere debatten, kunne få meget ud af et interview," siger Nader Sabbagh.

Interviewet blev bragt i al-Akhbar den 12. marts, og læsernes reaktioner var ifølge redaktøren helt forventelige.

"Nogle af de mere religiøst sindede var ikke i stand til at skelne mellem avisen og Flemming Rose. Mange mente, at hans holdninger så også måtte være min og al-Akhbars holdning. Mange ringede ind og sagde, at vi nu ville udløse en ny krise."

"Men langt de fleste var glade for interviewet og meddelte os, at det er et stort skridt mod pressefrihed, når man giver taletid til sådan en som Flemming Rose," siger Nader Sabbagh.

Da al-Akhbar samtidig er det første arabiske dagblad, som har interviewet Flemming Rose om baggrunden for Muhammed-tegninger, har der også været stor interesse i andre arabiske medier.

"Artiklen er blevet massekopieret og lagt ind på utallige websider, især egyptiske. Jeg tror, der er en stor nysgerrighed efter at finde ud af, hvad han tænker," siger Nader Sabbagh, der selv er sunni-muslim, men har ikke af den grund følte sig specielt anfægtet.

"Jyllands-Posten må trykke, hvad den vil inden for loven, og intet kan begrunde afbrændinger, men jeg mener, at man som et minimum må forlange, at folk sætter sig ind i det, de udfordrer. Og der var jeg ikke imponeret af Flemming Rose. Han kendte for eksempel ikke forskel på Ali og Muhammed. Det er efter min mening tæt på en katastrofe at lade en mand, der ikke kender forskel på de mest basale ting i religionen, køre en hel kampagne mod det muslimske billedforbud. Det er ikke troværdigt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu