Læsetid: 3 min.

Roskildeveteraner laver fusion på teltpladsen

2007 er historisk for festivaldeltagerne i 'Viggo er en kage'-lejren, som har slået sig sammen med Øm Motherfuckers, især fordi de havde reserveret en plads
7. juli 2007

"Viggo er en kage," står der på det flere meter brede banner, som foreningens medstifter Michael Petersen og talsmand Thomas Petersen er ved at fæstne til pælene, så det kan hænge henover pavillonerne midt i lejren. Viggo er deres gamle matematiklærer fra Stengården Skole i Lyngby.

"De første år troede folk, at det var hashkager," siger Michael Petersen, "men vi er måske den reneste lejr på Roskilde, hvis man ser bort fra øllene. Stoffer, det bruger vi ikke. Kvinder heller ikke."

"Banneret har hængt der siden '86. Vi var de første, der hængte banner op," siger Frederik Jensen, bedre kendt som 'Leverandøren' (forklaring følger).

- ErI helt sikre på det?

"100 procent."

"Vi havde jo en fight med 'Karbonaderne'. De ødelagde faktisk vores banner et år. Men de er blevet, æhm, udraderet." (pause).

- I kan ikke komme nærmere ind på hvordan?

"Nej. Men vi blev nødt til at gøre det forbi med 'Karbonaderne'."

Den konkurrerende lejr Øm Motherfuckers (ØM), lokale drenge fra Roskilde, har derimod holdt ved. Faktisk vajer deres banner i år stolt lige over "Viggo er en kage". 2007 er nemlig et historisk år, hvor de to gamle lejre er blevet til én, forenet i kamp mod ungdommen.

"Vi indså, at vores gennemsnitsalder var 36, og det er jo lidt gammelt. ØM er under 30 i snit. Og så havde de reserveret en plads. Dér var det indlysende, at vi var nødt til at joine forces," forklarer Leverandøren.

ØM debuterede i 1991, som (indtil i år) var det måske mest mudrede i festivalens historie.

"Siden da har det ikke været hårdt," siger Jesper fra ØM.

- I år har altså været en ren walk-over?

"Ja. Det har det," konstaterer Jesper, inden han bliver forstyrret af en fyr, som kommer anstigende i orange vest og en kasket med påskriften "Sædpæl".

Levér et læs træflis til os

Da Sædpælen er gået, må Viggo...-talsmand Thomas fortælle historien om, hvordan navnet Leverandøren blev til Leverandøren.

"I 2004 lykkedes det ham at skaffe et vognlæs træflis i løbet af to timer og 39 telefonopkald. Han ringede rundt og udgav sig for at være alle mulige: 'Ja, hej, det er Frede fra Pladsgruppen.' Hæhæ."

Da en kæmpe lastbil med flis ankom, spurgte chaufføren netop efter 'Frede fra pladsgruppen'.

"Leverandøren sagde bare 'læs det af derovre' hæhæ," siger Thomas og peger på den mudrede brandvej mellem teltene. "Han bakkede den ind kun ved hjælp af spejlene. Det var jeg meget imponeret af," supplerer Leverandøren.

Comeback

De to bliver afbrudt, da en fyr med kasket kommer vadende ude på brandvejen: "Hvad satan ... !".

Fyren kommer ind i lejren med armene i vejret og udbryder "Mi amo, Fernando!"

Det viser sig at være Niels Schiønnemann, som er kommet helt fra Schweiz med en flaske Fernet Branca - et comeback efter tre års fravær.

"Nu kan jeg sgu da godt huske, at Thomas sagde, han ville komme," siger Leverandøren.

"Men så drak jeg den der Long Island Ice Tea."

Med den usandsynlige ankomst er 'Viggo er en kage-lejren' fuldtallig. Næsten. Nicolai Ahrens er på plads. Med lidt god vilje tæller Thomas Willer som endnu et comeback, også med. Han har også rekorden for de to hurtigst scorede selvmål i dansk divisionsfodbold. Men Buller Glem har lavet en "Kasper Langberg" og er taget hjem på grund af dårligt vejr.

Men selv om Viggo-drengene kun har hån til overs for dén slags, er de dog ikke typerne, som ligger i lejr en hel uge op til festivalen.

"Det er jo blevet det rene Løkken, en uge i skumdisko, det gider vi ikke," siger Leverandøren eftertrykkeligt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her