Læsetid: 2 min.

Er RUC altid som en by i Rusland?

21. september 2006

Studiestrukturen på RUC fordrer selvstændighed og tværfaglighed - i sådan en grad at det kan synes uoverskueligt og forstyrrende. Volapyk er det for flere udenlandske studerende, som desværre ofte ikke taler et bare nogenlunde engelsk.

I år læser jeg mit bachelormodul på business - virksomhedsstudier på engelsk. Vi er to danskere på holdet. Efter sigende har der gået en dansker på denne linie før. Han droppede ud, fordi det sproglige niveau var for lavt. Det synes jeg nu ikke, er det største problem. Det er, at studiet ikke er bare nogenlunde struktureret.

De udenlandske studerende er endnu mere forvirrede end mig. Hvad er et projekt, gruppedannelse, opponering? Og det er ikke kun studiemåden, der forvirrer. Flere er også med rette skuffede over den bolig, universitetet, har sat til rådighed, og forvirrede fordi de ikke kan finde ud af, om de kan få deres indskud tilbage fra de ufærdige, håndværkerfyldte og beskidte kollegier ved Trekroner. Det har ikke gjort stemningen på RUC's internationale kontor mere imødekommende. Flere fra mit hold tør dårligt henvende sig.

Uorganiseret

Medstuderende har bønfaldet mig, om vi ikke kan være i gruppe sammen, fordi jeg ved, hvordan systemet virker. Jeg spørger mig selv om, hvordan de internationale studerende er kommet igennem på en god måde de foregående år?

Jeg undrer mig over, hvordan det kan gå så galt, og har så mange eksempler der tyder på, at noget er gået i stå eller aldrig har virket.

Jeg bliver desværre ikke forbavset over den dårlige kommunikation og planlægning, men accepterer den ikke. Jeg har selv tidligere været mentor for en italiensk studerende. Hun kom til lufthavnen og vidste intet. Jeg kom. Det var sen aften. Vi tog ud på marken i Trekroner for at finde hendes kollegieværelse, men der var ingen, intet! Jeg tog hende med hjem til min bopæl. Hun rykkede ind hos mig. At mentoren er nødsaget til være hotel, er ikke et enestående tilfælde. Jeg ved ikke, om det nogensinde lykkedes hende at få sit indskud tilbage?

På business har vi heldigvis en fantastisk og empatisk underviser (vi har endnu kun haft en kursusgang, ellers har intet været planlagt siden den 5. september, holdets mailliste har vi endda selv måtte etablere). Desværre havde den eksterne underviser ikke selv fået undervisningsmateriale osv. tilsendt før studiestart. Ligeledes er vores kompendier stadigvæk heller ikke udkommet.

Hvad sker der? Hvorfor sker det? Da underviseren tørt kommenterede, at kompendiet vist var det samme som for otte år siden, undrede jeg mig endnu mere.

På kurset beskæftiger vi os med Corporate Social Responsibility. Et fag der, hvis rygtet taler sandt, er så hot, at Kofi Annan har kontaktet CBS for at tage del i deres nye forskning. Jeg tror ikke, at Kofi Annan behøver interessere sig videre for RUC's forskning. Der kan man ikke engang organisere en gruppedannelse.

Jeg tænker, at RUC måske prøver at få de studerende til at finde nye uddannelser? Jeg giver dog ikke op - studerer, elsker det - elsker tværfagligheden, det inspirerende og forpligtende gruppearbejde, jeg ved, der dygtiggør den aktive studerende. Men hvor er det ærgerligt, at der skal gå så megen god energi til spilde. Det må RUC da kunne gøre bedre?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her