Læsetid: 3 min.

RUC direktør får frataget ledelsesansvar

Krisen på RUC har nået nye højder. Universitetsdirektør Lars Kirdan har angiveligt fået frataget sine ledelsesmæssige beføjelser og seks ud at ti institutledere er ikke længere på talefod med rektor Poul Holm på grund af det de kalder 'klima af trusler'
29. juni 2006

Tirsdag udvandrede seks ud af 10 institutledere på RUC fra et møde med rektor Poul Holm, prorektor og personalechefen.

Det der egentlig skulle have været et forsoningsmøde endte med at konflikten på RUC blev yderligere optrappet. Nu har de seks institutledere meddelt, at de ikke længere ønsker at tale med Poul Holm på grund af det "klima af trusler", der opstod under mødet.

På mødet blev en af institutlederne kaldt "illoyal" og fik at vide, at det var fyringsgrund, at han har orienteret sine medarbejdere og tillidsmand om et hidtil hemmeligholdt brev, hvor institutlederne kritiserer Poul Holm i skarpe vendinger.

"Vi er kede af forløbet, fordi vi gik til det møde i absolut forventning om, at vi skulle nå frem til en aftale med Poul Holm om en forlængelse af vores arbejde som institutledere," siger institutleder på Historie Tove Kruse, som er en af de seks institutledere, der udvandrede fra mødet.

Findes der ikke en løsning, vil resultatet sandsynligvis være, at rektor mangler institutledere pr. 1. september til at gennemføre sine reform af RUC's struktur til efteråret.

Direktør fratages ansvar

Oven i det forlyder det fra flere af Informations kilder på RUC, at direktør Lars Kirdan har fået frataget flere af sine ledelsesmæssige beføjelser.

"RUC svirrer med rygter om, at han har mistet nogle af sine ledelsesmæssige beføjelser, men det er ikke helt klart for mig præcist, hvad der er sket," siger bestyrelsesmedlem Jeppe Dyre.

Ifølge Informations oplysninger fra flere forskellige kilder har direktøren fået frataget sine ledelsesmæssige beføjelser på nær ansvaret for økonomien.

Grunden skulle ifølge Informations kilder være, at der p.t. ikke er nogen anden ledelse af den økonomiske afdeling på RUC.

"Da ledelsen inklusiv bestyrelsesformanden ikke vil sige noget, må man jo lytte mere til rygterne. Rektor og bestyrelsesformand har flere gange forsømt at informere medarbejderne," siger fællestillidsmand for det videnskabelige personale Mogens Heefelt. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra RUC's rektor Poul Holm, og direktør Lars Kirdan har ikke ønsket at udtale sig til Information: "Jeg har ikke nogen kommentarer," siger Lars Kirdan.

Helt konkret betyder begrænsningen af direktørens beføjelser blandt andet, at Lars Kirdan angiveligt ikke skal sidde med i ansættelsesudvalgene, når der skal ansættes ny prorektor og de nye institutledere, som skal indsættes i forbindelse med Poul Holms reform af RUC's struktur til januar.

Forud for de seneste dages dramatiske udvikling ligger et forløb, hvor den nyansatte rektor og direktør lagde ud med at skrive et meget berygtet statusnotat, hvor de kritiserede RUC for at være et umoderne og uorganiseret universitet og kritiserede den tidligere ledelse for at have efterladt et markant ledelsesefterslæb. I statusnotatet bebudede Poul Holm og Lars Kirdan en undersøgelse af universitet.

Der skete imidlertid det, at bestyrelsen på et møde i sidste uge besluttede, at det i stedet var RUC-s ledelse, altså Holm og Kirdan selv, der skulle underlægges en konsulentundersøgelse, som forventes at ligge færdig ved udgangen af august måned.

Rektor og universitetsdirektøren har allerede trukket notatet tilbage og er blevet pålagt at give den tidligere ledelse en undskyldning.

Bestyrelsens beslutning om at iværksætte en undersøgelse af RUC-s ledelse, blev truffet efter at de seks udvandrede bestyrelsesmedlemmer havde fremsendt et brev til bestyrelsen, hvori de kritiserer ledelsen for at have rod i økonomien og for ikke at følge de reglementerede beslutningsprocesser samt for at stille dem selv i et gunstigt lys på bekostning af universitetet. Det var ikke muligt at få en kommentar fra betyrelsesformand Dorte Olesen, der i går var sygemeldt. Hun har dog været i telefonisk kontakt med ledende personer på RUC om udvikling.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu