Læsetid: 2 min.

RUC-direktør forlader sin stilling

Efter kun et år som del af Roskilde Universitetscenters nye ledelse har den omstridte direktør Lars Kirdan forladt sin stilling. Der har ikke været belastende sager, siger bestyrelsesformanden
2. september 2006

Efter en meget turbulent tid præget af ledelsesmæssige problemer og dybe konflikter med en række medarbejdere, herunder flere institutledere, forlader Lars Kirdan nu sin stilling som universitetsdirektør på Roskilde Universitetscenter for et job i det private erhvervsliv. Det sker kun to måneder efter, at RUC's bestyrelse krævede, at ledelsesforholdene på universitetet skulle undersøges af et konsulentfirma for at sikre en "betryggende ledelse". Forinden skulle Kirdan angiveligt have fået frataget nogle af sine ledelsesmæssige beføjelser.

RUC står samtidig midt i en omfattende omstrukturering af universitetets forskningsindsats.

RUC's bestyrelsesformand Dorthe Olesen afviser, at der under konsulentundersøgelsen er fremkommet belastende ting, eller at det er Lars Kirdans varetagelse af sit job, der er årsag til, at Kirdan nu forlader sin stilling efter kun et år på posten.

"Det har ikke noget med undersøgelsen at gøre, det kan jeg roligt svare nej til. Vi har netop modtaget en lille statusrapport, og Deloitte er ikke kommet ret langt," siger hun, men medgiver samtidig, at Kirdans opsigelse, der kom torsdag og i går blev udmeldt til medarbejderne på RUC, er "usædvanlig".

RUC's nye rektor Poul Holm og universitetsdirektøren har tidligere i et internt notat beskrevet RUC som umoderne og uorganiseret og kritiseret den tidligere ledelse for at efterlade universitetet med et markant ledelsesefterslæb. Det notat er siden blevet fjernet fra RUC's hjemmeside, og bestyrelsen lagde op til en "alvorlig drøftelse med universitetsdirektøren," som det blev formuleret i referatet fra bestyrelsesmødet. Desuden krævede bestyrelsen en undskyldning til den tidligere ledelse.

Dorte Olesen udtalte på det tidspunkt: "Vi har problemer med at få papirer til tiden - og papirer som lever op til vores forventninger. Også på økonomisiden, synes vi ikke, vi får de rapporter, vi har brug for. Så der er behov for, at der sker noget, og derfor har vi valgt at bruge et professionelt firma til at sætte fingeren på, hvad der er galt."

Forinden havde seks ud af ti institutledere skrevet et brev til bestyrelsen, hvori de kritiserede ledelsen for at have rod i økonomien og for ikke at følge de vedtagne beslutningsprocesser samt for at promovere sig selv på bekostning af universitetet og den tidligere ledelse.

Dorthe Olesen afviser, at Kirdan er blevet presset til at gå: "Det er vel usædvanligt at forlade sin stilling efter et år, og timingen er aldrig god. Men det har været en meget turbulent tid. Lige siden Lars Kirdan tiltrådte, har der f.eks. været en stor tilbagebetalingssag, (hvor RUC skulle betale uretmæssigt gebyrer tilbage til kinesiske studerende, red.), som har været en stor belastning for administrationen, og så får han formentlig en bedre løn i sit nye job," siger hun i dag.

RUC's fællestillidsmand, Mogens Heefelt, bekræfter ligeledes, at Kirdan frivilligt har forladt sin stilling, men vil ikke afvise, at "Kirdans beslutning sikkert har noget med de belastende sager at gøre".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Kirdan selv eller rektor Poul Holm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her