Læsetid: 2 min.

Så skal der spilles bold

Mens det meste af landet holder sommerferie, starter en ny superligasæson. Med Brøndby som klar favorit
20. juli 2005

Mandag aften, Østerbro, København: Brøndbys Asbjørn Sennels sidder tilbagelænet ude foran Café Svanen ved Søerne og nyder dagens sidste solstråler i selskab med Weekendavisen, mens han venter på sin aftensmad.

Det er sommer i Danmark, også for superliga-spillerne. Men selv om det ikke er til at se på Asbjørn Sennels, så er ferien forbi for landets ypperste fodboldben.

"Man kan jo godt nyde sommeren, selv om vi nærmer os sæsonstart," siger den 26-årige Brøndbyspiller og næsten-idéhistoriker - kun specialet mangler. Og i dag er dagen. Esbjerg og OB tyvstartede i går, men det er i aften, at sæsonen 2005-2006 for alvor fløjtes i gang rundt om i landet.

Det synes tidligt. Næsten for tidligt. Det er blot en måned sidste sæson sluttede, der er dømt sommerferie, engangsgrill, havnebad og strand. Armstrong vinder Tour'en, P3 er på den vanlige tur rundt i kongeriget, og fodbold er noget, der højst bliver spillet i en park mellem to mål lavet af trøjer, man alligevel ikke orker at have på i varmen.

Laudrup i hopla

Men på træningsbanerne bag Brøndby Stadion er de forsvarende mestre i fuld gang med de sidste forberedelser inden premieren mod FC Midtjylland. 30-40 spredte tilskuere er dukket op, deriblandt en del skoledrenge med autografbogen i hånden. Især signaturerne fra nyindkøbte Marcus Lantz (fra Hansa Rostock) og Kim Christensen (fra Twente) er i høj kurs.

Imens har assistentræneren, den skaldede John Faxe, sat gang i en spurtøvelse, altimens cheftræner og ikon Michael Laudrup laller legende rundt og jonglerer med en fodbold. Det virker nærmest som om, han ikke kan lade bolden være, hele tiden får den et tjat. Michael Laudrup ser utålmodigt over på resten af truppen - "bliv nu færdige, så vi kan spille noget fodbold," synes han at tænke - og da løbeøvelsen er forbi, og der skal spilles på to mål, er chefen da også på hold med reserverne, mens John Faxe står på sidelinjen og råber. Og han holder sig ikke tilbage, Michael Laudrup; lægger en høj bold stendød, tager et hurtigt træk og sender en maskeret stikning afsted mod Kim Christensen, der ikke svigter. To mål og to oplæg bliver det til for cheftræneren i 6-3-sejren.

Men han er ikke den eneste, der kan spille fodbold ude i Brøndby. Eksperter på stribe udråber de gule fra vestegnen til klare guldfavoritter foran FC København, der efter at have udskiftet halvdelen af deres trup, har travlt med at få sammenspillet de nye tropper. Opgaven er ikke blevet gjort lettere af nyheden om, at træner Hans Backe efter alt at dømme bliver erstattet af den tidligere FCK-spiller Ståle Solbakken, og at anfører og forsvarsspiller Bo Svensson er blevet frataget anførerbindet, så han "kan koncentrere sig udelukkende om sit eget spil", som Hans Backe har udtalt.

Netop Bo Svensson så ud til at tage det med ro, da han i går eftermiddag var at finde på Laszlo Café i det indre København, hvor såmænd også Brøndby-spillerne Martin Retov, Kim Christensen og Morten Skoubo luftede sommertøjet.

Det lignede feriefolk - i aften vil det vise sig, om de er klar til start.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her