Læsetid: 1 min.

SAS sælger Spanair fra

14. juni 2007

SAS sælger Spanair, aktierne i British Midland og Air Greenland. Det annoncerede det nordiske luftfartsselskab i går. Desuden "overvejer" SAS fremtiden for SAS Ground Services (SGS) og den tekniske division SAS Technical Services (STS). Nyheden blev fremlagt af koncernchef Mats Jansson, som er blevet pålagt i løbet af næste fire år at forbedre SAS indtægter så meget, at der kan skabes et overskud på 4 mia. svenske kroner. Samtidig skal der skæres markant i omkostningerne, nemlig 2,8 mia. kroner om året. Målet skal nås ved at koncentrere forretningen om kerneselskabet Scandinavian Airlines i Danmark, Norge og Sverige og den oversøiske division samt Blue 1, Widerøe, airBaltic og Estonian Air. Endelig vil Mats Jansson SAS's berømte og berygtede "strejkekultur" til livs. lfk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her