Læsetid: 4 min.

Seebergs inkonsekvens

15. maj 2006

Det er ikke umiddelbart gennemskueligt, hvad der får det konservative medlem af Europa-Parlamentet Gitte Seeberg til at tage afstand fra den politik, som hendes eget parti ved dets deltagelse i regeringen er med til at føre.

I Information den 11. april angriber Gitte Seeberg Søren Krarup, fordi han påpeger, at regeringsskiftet i 2001 i høj grad handlede om at bevare danskernes "førstefødselsret til Danmark". Seeberg skriver, at valget handlede om "at håndtere en tilstrømning af svært integrerbare udlændinge." For mig at se bruger Seeberg blot en uklar omskrivning af, hvad Krarup siger.

Danmark er et ganske lille land med kun fem mill. indbyggere. Enhver, der har blot et minimum af indsigt i denne verdens politiske, økonomiske og sociale forhold ved, at vi - sammen med et par andre nordiske lande - adskiller os voldsomt fra resten af verden. Alene i de muslimske lande øges folketallet hvert år med 40 mill. indbyggere - lige så mange som hele Spaniens folketal - og samtidig er disse landes samlede produktion på en fjerdedel af Japans.

Presset for at undslippe de fattige, undertrykkende muslimske lande er enormt og med fri indvandring vil det kun være et spørgsmål om ganske få år, før danskerne ville blive et mindretal i deres eget land. Man kan vælge at bruge det maleriske udtryk, at vi mister førstefødselsretten til Danmark - jeg vil selv blot sige, at vi mister det Danmark, vi har bygget op og indrettet som et enestående samfund.

Derfor har VK-regeringen og Dansk Folkeparti gennemført en stramning af vilkårene for at mennesker fra mindre udviklede lande kan emigrere til Danmark. Det er V, O og K's fælles ønske at føre denne politik - men Gitte Seeberg har åbenbart et ønske om at lægge afstand til den holdning, der ligger bag politikken og prøver at fortælle dem, der gider høre, at det er det indadvendte og onde Dansk Folkeparti, der bestemmer denne politik.

Regeringen vil noget helt andet, lyder hendes forvrøvlede påstand: "Derfor har vi brug for andre partier, når talen kommer på vores internationale engagement, vores EU-politik, behovet for indvandring i Danmark osv."

Seeberg siger: "Førstefødselsretten er et uhumsk begreb". Det er stærke ord. Hun mener altså, at Danmark tilhører alle mennesker, for "vi konservative deler ikke folk ind i dem og os". Det må forbløffe mange konservative vælgere.

Dem og os

Vi kan let blive enige om, at mindst en milliard mennesker i denne verden ikke har rimelige levevilkår. Vi kan også konstatere, at en række af verdens lande ikke er værd at leve i. Det skyldes frem for noget den kultur, der hersker i de lande. Men vi er da nødsaget til at sige: De kan ikke alle sammen leve i EU - og det ville heller ikke afgørende forbedre de ikke-udviklede landes situation, hvis de gjorde - men det ville ødelægge Europa.

Vi skelner hver dag mellem dem og os - ikke fordi vi ikke har medfølelse med andre mennesker, men fordi alt andet er umuligt. Ellers skulle vi da dele Danmarks nationalformue ud i lige store dele til alle verdens fattige, og det er da vist ikke konservativ politik.

Vi vil ikke under nogen omstændigheder acceptere, at de kulturer, der gør, at fattige lande bliver ved at være fattige, breder sig i Danmark eller i Europa. Derfor støtter DF også den udviklingspolitik, som regeringen nu fører, og som betyder, at vi har lukket for den bistand, der gik i korrupte herskeres lommer og nu målretter støtten langt bedre end før.

Seeberg mener, at K har brug for andre partier, når det gælder om at tilfredsstille "behovet for indvandring i Danmark". Hvad er det for et behov, og hvilke andre partier vil K have til at hjælpe sig? Det må ikke mindst interessere Bendt Bendtsen at høre om.

Danmark giver årligt opholdstilladelse til ca. 35.000 mennesker, som i det væsentlige kommer til Danmark for at arbejde. Det sker med DF's stemmer. Hvem er det, vi ellers har behov for?

Skal vi købe nogle flere læger fra lande, hvor man kun har 10 pct. af det antal læger pr. 100.000 indbygger, som vi har? Eller nogle ingeniører fra lande som kun har et BNP på fem pct. af vores, og som kæmper for at få deres lande ud af fattigdommen? Ja, for det er vel ikke flere bistandsklienter, Seeberg vil importere, for at sikre et stigende skattetryk i det Danmark, der åbenbart ikke mere skal være vores?

Det er svært at frigøre sig for det indtryk, at Seeberg ikke kan lide regeringens politik; måske har hun meldt sig ind i den klub, der skammer sig over at være danskere. Måske skulle hun tale med sin partiformand om at få sin suppleant kaldt ind i stedet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her