Læsetid: 2 min.

Send en sms med Markus-evangeliet

Det australske bibelselskab er helt fremme i skoen og har netop oversat hele Biblen til sms-sprog.
11. oktober 2005

SYDNEY - Bibelen er allerede blevet oversat til flere sprog end nogen anden bog. Takket være australske prædikanter, fås den nu også i tekstbesked-form, hvilket gør det muligt at sende opløftende bibelvers via mobiltelefon.

I denne nærmest pinefuldt forkortede version ser den første linje af Skabelsesberetningen således ud:

"In da Bginnin God cre8d da heavens & da earth." (In the Beginning God created the heavens and the earth. På dansk: I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden).

Fra Johannes' 1. brev, kap. 4, vers 19: "We luv coz God luvd us 1st." (We love, because God loved us first. På dansk: Vi elskede, fordi han elskede os først.)

Projektet, kaldet SMSBible, blev for nylig søsat til tonerne af en pressemeddelelser med overskriften "Det er din bibel, der ringer."

Samtlige 31.173 vers fås i tekstform og kan downloades fra det australske bibelselskabs hjemmeside og direkte ind på mobiltelefonen. Talsmanden, Michael Chant, fortæller, at ideen er at gøre det muligt at sprede Guds ord til familie og venner via mobilen.

"De gamle dage, hvor Biblen kun kunne fås i en dyster, sort indbinding med et kors udenpå, er for længst ovre. Vi vil gerne åbne den for folk i alle aldre, med forskellig baggrund og forskellige interesser, og sms-versionen er en logisk forlængelse af dette."

11 pence stykket

Det tog én person fire uger at oversætte hele Bibelen - både det Gamle og det Ny Testamente - til sms-sprog. Og ifølge hr. Chant, vil det kræve mere end 30.000 beskeder at sende det hele via mobil - til 11 pence pr. besked.

Bibelselskabet brugte The Contemporary English Version af Biblen og forklarer, at man har været tro mod den originale tekst. Både mening og ordenes rækkefølge er bibeholdt, og stavemåden er kun ændret så den er i overensstemmelse med de moderne tekstskriveres noget særegne sprogbehandling.

På hjemmesiden kan man læse, at det nye software der kan downloades gratis, er "ideelt til kirkeledere, ungdomsledere, lærere og private grupper, der vil sende opmuntrende vers, påmindelser om bibelstudie-emner og søndagsgudstjenester."

På siden kalder man også denne seneste udgave af Biblen "den komplette 'Contemporary English Version' med en moderne drejning," og tilføjer: "Det er vores bøn, at mange vil berøres af Guds ord via dette program."

Folk med en mobiltelefon og datatilslutning kan gå ind på computeren og sende deres besked direkte. Ellers skal beskederne gå igennem Bibelselskabets server, der så sender dem videre på vegne af afsenderen.

Hr. Chant siger videre: "Ideen er at Biblen skal bruges, være relevant og moderne".

Det er ikke første gang, etablerede religioner har benyttet moderne teknologi i forsøget på at få deres budskab ud. For to år siden oprettede nu afdøde pave Johannes Paul II en service, der sendte hans 'Dagens tanker' via mobil til menighederne i USA, Italien, Irland, Malta og Storbritannien.

Hans efterfølger, Benedict XVI, sendte sine første 'Dagens tanker' i april i år.

Abonnenter, der ikke længere ønsker at modtage pavens daglige råd, bedes om at sende en besked, der siger: "Stop Pope" til et bestemt nummer.

© The Independent

Oversat af Ebbe Rossander

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu