Læsetid: 2 min.

SF: Ritt B. vil bygge slumboliger

Bo Asmus Kjeldgaard og Ritt Bjerregaard toppes om hovedstadens udvikling
21. maj 2005

"København skal satse på at blive Europas miljøhovedstad - og ikke på Ritt Bjerregaards boligslum."

Det siger SF's overborgmesterkandidat, den nuværende familie- og arbejdsmarkedsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, med adresse til den socialdemokratiske overborgmesterkandidat Ritt Bjerregaards løfter om at bygge "boliger, som almindelige mennesker har råd til at bo i".

Kjeldgaards udfald kom på en Københavns-konference arrangeret af Byggesocietetet. På konferencen var Ritt Bjerregaard ikke sen til at tage handsken op:

"Det kan være svært at komme ud af den konventionelle tankegang, hvis man har arbejdet i branchen i mange år," sagde hun.

Ritt Bjerregaard fortsatte:

"Jeg er forbløffet over, at så mange, der arbejder i boligbranchen, har ment umiddelbart at kunne afvise mit forslag som urealistisk, eller at det kræver, at alle mulige og umulige betingelser skal være opfyldt. Det er en falliterklæring."

På konferencen fremhævede direktøren for det statslige ejendomsselskab Freja, Allan Andersen, at København udpræget mangler billige lejeboliger:

"Men hvis det skal lade sig gøre at opføre dem, må kommunen gå ind og købe grundene," påpegede Allan Andersen. Til virkeliggørelse af sit forslag om København som Europas miljøhovedstad foreslog Bo Asmus Kjeldgaard:

"Vi skal bygge økologiske højhuse, lige som de har gjort på Berlins Potzdammer Platz."

Husk at mindske ghettoer

Kjeldgaard understregede betydningen af, at "alle byens beboere skal have ejerskab til beslutningerne".

Ritt Bjerregaard mente, at "en af de største udfordringer" i boligpolitikken også må være at integrere de etniske grupper i hovedstaden:

"Det er indtil nu ikke lykkedes særligt godt i København. Det er letsindigt at overse dette. Det bliver heller ingen nem opgave, men ellers må vi forudse en stigende kriminalitet i de belastede områder, sådan som andre europæiske storbyer oplever det," sagde Ritt Bjerregaard.

Som sit mål fastslog hun:

"Vi må komme ghettoerne til livs - både dem på Langelinje og dem i Mjølnerparken."

Den radikale overborgmesterkandidat Klaus Bondam understregede behovet for "partnerskaber mellem alle dem, der har interesser i Københavns udvikling":

"Kreative og innovative fællesskaber skal fremmes" sagde Bondam, der gerne vil sprænge de eksisterende prognoser for vækst i hovedstadens indbyggertal:

"Jeg ser gerne 100.000 flere nye københavnere," sagde den radikale kandidat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her