Læsetid: 1 min.

Skandaler venter på Chirac

20. marts 2007

Den franske anklagemyndighed vil "med stor sandsynlighed" invitere Chirac til afhøring allerede i juni, skriver International Herald Tribune. Han er mistænkt for misbrug af offentlige midler til at finansiere sit parti. Chirac har afvist alle anklager som "løgne, injurier og manipulation."

I årene, hvor hans immunitet beskyttede ham, er anklager om fiktive medarbejdere, forfalskede valglister og kufferter med kontanter kommet frem om hans tid som borgmester.

I 2001 forsøgte anklagemyndigheden at ophæve Chiracs immunitet, men det blev afvist af højesteret. I mellemtiden har Chirac forebygget det gennem udnævnelser i det juridiske system, skriver Herald Tribune. Senest indsatte han tidligere på måneden en ny anklager i den retskreds, der undersøger mistankerne mod ham.

Den nye anklager betragtes ifølge Nouvel Observateur som en, der er "tæt på magten" og tæt på præsident-kandidaten Nicolas Sarkozy.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her