Læsetid: 4 min.

Hvad sker der?

Undskyld, at vi har alt for meget udlandstof, blogger TV-A-vært
1. december 2006

I forbindelse med udflytningen til den nye DR-by har der vært talt og skrevet uendelig meget om TV Avisens nye form.

Nyhedschef Henrik Keith Hansen har forklaret, at TV Avisen klokken 18.30 skulle henvende sig til unge, kvinder og jyder. De ser åbenbart ikke TV Avis i forvejen, og når man læser nyhedschefens forklaringer, kan man ikke undgå en nagende fornemmelse af, at det taler til deres fordel. TV Avisen klokken 21 skulle så være til dem, der er mere interesserede i fordybelse. Københavnske mænd, må vi gå ud fra.

Den version fik nyhedschefen på puklen for, og man ser da heller ikke et eneste ord om kvinder eller jyder på Keith Hansens introduktion til den ny verden på TV Avisens hjemmeside. Der hedder det:

"Ikke én TV Avis men en hel stribe af nye TV Aviser, der med flytningen til DR Byen alle har fået en meget synlig ansigtsløftning: Nye omgivelser, nyt nyhedsstudie, nyt format, nye farver, ny grafik og meget mere. Du vil hver dag møde TV Avisen i det nye, flotte nyhedsstudie, hvor vores studieværter fra forskellige siddende og stående positioner præsenterer dagens TV Aviser."

Tankerne går umiddelbart til forfra, bagfra, stående, liggende og fra siden. Men det er nok ikke meningen.

"På kort formel skal 18:30eren være den velfortalte, vedkommende og underholdende nyheds-opdatering til den rastløse seer. TV Avisen klokken 21 skal være vores flagskib til den globalt interesserede, moderne, krævende og travle seer."

Kvinder og jyder er altså her blevet til 'rastløse', et ord man normalt, hvis vi skal forblive inden for generaliseringerne, måske nok ser anvendt om kvinder, men sjældent om jyder.

En del af det nye koncept er, at studieværterne ud over at stå og sidde i forskellige positioner også er forpligtede til at føre en blog på hjemmesiden. Dvs. jeg går ud fra, at de er forpligtede, jeg har svært ved at tro, at de gør det frivilligt.

En døende mand og en flugtbilist

Den globalt interesserede, moderne, krævende og travle seer vil muligvis blive lettere forbløffet over at læse studievært Torsten Jansens blog på hjemmesiden den 23. november klokken 14.08:

"Både tirsdag og onsdag har vi haft utrolig meget udlandsstof i 21'eren. Irak, Libanon og Mette Fugl fra Senegal - men der er jo bare ikke sket så meget i Danmark - ud over den mangelfulde behandling af kræftpatienter. Men bare rolig - vi skal nok være der, når der er noget. Som eksempelvis i dag - hvor endnu en flugtbilist kørte fra et gerningssted og en døende mand. Hvad sker der? Det vil vi søge svaret på klokken 21."

Hvad sker der? Det må vi vist spørge Torsten Jansen om. Umiddelbart vil man tro, at han roder rundt i sine segmenter, for man undskylder vel ikke udlandsindslag over for den globalt interesserede seer ? Han - vi ved jo, at det er en 'han' - bider da ikke på krogen, fordi Janssen reklamerer med en døende mand og en flugtbilist?

Sandheden er muligvis, at pågældende seer har andet at lave end at læse Jansens blog. Og det er synd, for han har virkelig meget på hjerte. Senere samme dag er han der sandelig igen:

"Kære venner

Nu er min fjerde dag med den nye 21'er ved at være slut. I morgen er det 'Mr. News' Reimer Bo Christensen, der debuterer i det nye format. Held og lykke med det, Reimer!

Jeg synes, der er sket rigtig meget udvikling med 21'eren igennem de seneste fire dage. Vigtige justeringer og erfaringer. Ikke mindst takket være jeres gode kommentarer. Jeg vil holde fri et par dage - også fra min blog. Er tilbage igen på mandag.

Et lille tip fra mig til weekenden: Gå ind og se den nye Bond-film - Casino Royale - hvis du kan få billet. Jeg har smugkigget til en pressevisning. Den er super fed. Daniel Craig holder 100. Og jeg er STOR Bond-fan-

Bedste hilsner

Torsten."

Mon ikke sandheden er, at Torsten vil føle sig bedre tilpas hos de rastløse på 18.30? Eller muligvis på Blå Stue? Var der ikke en gang noget med, at det var forbudt for DR's medarbejdere at reklamere?

En oliekande i kulissen

Torsten Janssen fedter for seerne. En anden studievært, Jeppe Nybroe, fedter for både seere, chefer og kolleger. Nej, hvor han logrer. Her i bloggen fra 22. november:

"Mine chefer i chefredaktionen, mine chefer i nyhedsledelsen, chef-scenografen, mine journalist-kolleger, producerne - ikke mindst de seje rødder, Peter og Christian, der de seneste uger har produceret i døgndrift - mine fotograf- og redigerings-kammesjukker, rigtig mange af dem har de i de seneste dage fortalt mig, hvordan de har nærlæst jeres reaktioner her og på de andre blogs. Igen og igen har bemærkningen lydt: 'De har sgu ret, vores seere!' - og så er der nogen, der har spyttet i næverne, skruet på knapperne, filet på tandhjulene og haft den lille oliekande fremme i kulissen."

Jeg spørger mig selv, hvad den globalt interesserede, moderne, krævende og travle seer siger til den smøre.

Man skal nok nøjes med at se fjernsyn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her