Læsetid: 1 min.

Skyllet væk

1. december 2006

Netop af den grund forsvinder meget af den charme og tekstur, som de bogstaveligt talt håndanimerede Chicken Run og Wallace & Gromit er i besiddelse af. Omvendt er Skyllet væk faktisk en af de bedste af de utallige computeranimerede film, som har haft premiere gennem det seneste års tid. Den er betalt af amerikanske DreamWorks, men lavet af briter, og det giver både animation, jokes og historie en smule mere kant, end man er vant til at se det fra Disney og selv mestrene fra Pixar.

Skyllet væk handler om overklasserotten Roddy, der bor i et guldbur hos en rig familie i det fornemme Kensington i London. Men en dag bliver han, som titlen antyder, skyllet ud i lokummet af en rival, Tykke Sid, og ender i en kloakudgave af London, hvor alle de andre rotter lever. Her møder han både den tiltrækkende pigerotte Rita og en skurkagtig tudse, der leger med skumle planer om at udrydde alle rotter. Hvis altså ikke Rita og Roddy får ham stoppet inden.

Skyllet væk er ujævn, men hovedsageligt god underholdning. Handlingen holdes hele tiden i gang af enten action, skøre figurer (bl.a. en meget morsom Marcel Marceau-frø) og visuelle gags - nogle mere inspirerede end andre - og kun sjældent forfalder den til de stille, sentimentale øjeblikke, hvor Roddy overvejer sin ensomme rigrotte-tilværelse.

Én ting irriterer dog voldsomt, og det er den sjuskede fordanskning af filmen, der både har givet sig udslag i ikke særlig veloplagte stemmepræstationer fra skuespillerne, og at kun halvdelen af filmens engelsksprogede sange er oversat til dansk. Dét kunne man have gjort bedre, og man sidder og savner Kate Winslet, Ian McKellen, Jean Reno og Hugh Jackman fra originalen.

* Skyllet væk. Instruktion: Sam Fell og David Bowers. Manuskript: Dick Clement og tre andre. Amerikansk-britisk (Palads og CinemaxX i København og en lang række biografer i resten af landet)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu