Læsetid: 1 min.

'De vil ikke slappe af'

Siden rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro i torsdags har politiet anholdt 643 personer, heraf 140 udlændinge og 56 under 18 år. På trods af en fredelig weekend holder politiet stadig paraderne oppe
5. marts 2007

Politiets rydning af Ung-domshuset torsdag morgen kl. 07 resulterede i voldelige konfrontationer mellem politiet og unge på Nørrebro og Christianshavn både torsdag og fredag. Lørdag og i går var midlertidig fredelige. I går eftermiddag var cirka 1.000 mennesker samlet til uanmeldt cykeldemonstration på Vesterbro. På trods af demonstrationen ikke var anmeldt, fik demonstranterne lov til at cykle gennem byen. I modsætning til demonstrationerne torsdag og fredag kom Undomhus-sympatisørerne og politiet ikke i clinch med hinanden. Demonstranterne kørte fredeligt gennem Vesterbro, Østerbro og Nørrebro, de fik dog ikke lov til at cykle hen mod til Ungdomshuset.

Politiet befinder sig stadig talstærk rundt på Nørrebro, selv om urolighederne ser ud til at være stilnet hen. Søndag sagde vicepoliti-kommissær Københavns Politi, Niels-Erik Hansen:

"Vi forventer, at de seneste dages indsats med at fjerne en del uromagere og smide udlændinge ud kan dæmpe tingene lidt. Men vi forven-ter samtidig, at dem, der er tilbage, ikke vil slappe af."

Siden rydningen af Ung-domshuset i torsdags har politiet anholdt 643 personer. 218 er blevet varetægts-fængslet, oplyser politiet.

Alene lørdag anholdt politiet i alt 196 personer. Heraf blev de 120 anholdt i formid-dagstimerne ved ransagnin-ger på 10 forskellige adresser i København. Blandt andet ransagede Københavns Politi værestedet Gaderummet på Nørrebro, som er et sted for hjemløse og socialt udstødte personer, her blev 15 personer anholdt. De blev løsladt i går eftermiddag.

De fængslede er blandt an-det sigtet for vold mod tjenestemand og gadeuorden.

15 personer er blevet løsladt efter grundlovsforhøret, mens resten af de anholdte løbende er blevet løsladt, når deres sagsbehandling var slut. 56 unge under 18 år er blevet anholdt, 20 af dem er nu va-retægtsfængslet. Der er 140 udlændinge blandt de an-holdte. De kommer fra forskellige lande i Europa: 20 er fra Sverige, 20 fra Norge, 25 er tyske statsborgere, og enkelte kommer fra USA.

Nogle af udlændingene, der ikke er blvet fængslet, er blevet sendt ud af landet med en bøde i hånden, oplyser politiet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her