Læsetid: 2 min.

Små Samsø sensationer

Festivalfolket søger sommeren over fra oase til oase og finder her næring til hverdagens dont. På Samsø Festival 2005 er stort set alt som det plejer - og sådan skal det også helst være
22. juli 2005

Om man står med morgenbasserne i lokalbrugsen henne i Ballen, sidder i tåger blandt cigarrygerne i kaffebaren på festpladsen eller trækker cyklen gennem shoppegaden inde i hovedbyen Tranebjerg, vendes blikket mod højere magter.

På Samsø mener man nemlig at have vundet hævd på det fremragende sommervejr, festivalen år efter år er blevet betænkt med.

Men sådan er det ikke i år.

Måske er det 'straffen' for at have fremrykket starten en dag, mener flere, mens andre mere jordbundne vejrprofeter hælder til den teori, at det blot var Roskildes tur til tørketid. Kendsgerningen er under alle omstændigheder den, at solskinsøen ser anderledes ud i gummistøvler.

Ikke at det nu har anfægtet rockmama Sanne Salomonsens optræden af høj klasse lige før sengetid i aftes eller Peter Sommers lyst til at snakke med sit publikum under ballets indledende strofer.

Og bortset fra vejrgudernes luner og fremrykningen til startaften onsdag, så ligner alt da også sig selv her under årets sommerfest på Samsø.

Den 15. af slagsen, mente damen i informationsboden at vide.

Og ret skal være ret, der er rent faktisk dukket en bunky-jumper og en kombineret cigar-vandpibebar op nær de insisterende badegæster i saltvandskanten, beliggende kun et solidt stenkast fra bodgader og hoppeborge, men ellers sker her ikke en hujende fis. Det faktum noteres og anerkendes højlydt herude midt i Kattegat, hvor traditionen og konservatismen passer familiens yngste medlemmer, der hvert år troligt lader sig henrykke af Tony Trifolikum og kumpanen Folmer samt ikke mindst de trinde fruer Kofoed og Netterstrøm.

Mandehørm på Café Ofelia

Derfor var det da også med en vis bævren i stemmen, at den obligatoriske hindbærlagkage hos bedstemoderen i Langemark blev indtaget uden at Cirkus Mongo havde banket teltpælene i.

Men nu er artisterne dukket op og forude venter store oplevelser med verdenscirkusset.

Tiden mellem løjerne kan så passende slås ihjel med musik af folk som Michael Falck, Big Fat Snake, Østkyst Hustlers, Dissing + sønner, Bamses Venner, lokaltroubadouren Poul Krebs ovre fra Torup og 'fede' Johnny nede fra Fanø.

Men den slags detaljer optager os dog ikke rigtigt lige nu her på Café Ofelia, hvor storskærmen panorerer gennem franske landskaber på hjul af ryttere med navne pålydende Armstrong, Basso, Ulrich og Kyllingen fra Tølløse.

I dette rum af mandehørm tales der hverken om vejret, terrorbomber, glaspusteren henne i Brundby eller den ansvarshavende redaktør fra Weekend Avisen Samsø, der i det kommende nummer vil proklamere sin afgang efter opslidende år som øens vagthund. Niels Lundsager slipper inden længe tastaturet og går efter en plads i byrådet for den lokale borgerliste.

Til gengæld er det knap så tvivlsomt, hvad der bringer de forsamlede sammen i lokalet, hvor sammenrendet af musikere i Samsø All Stars i nat trykkede den af med gæstesangerinden Michelle Birkeballe fra Thorsager på Djursland up front.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her