Læsetid: 1 min.

Småt men godt

The Strokes, dEUS og Immortal Technique var blandt nyhederne, da Roskilde Festivalen i går præsenterede et ambitiøst program med mange nyheder især i de mindre kendtes rækker
21. april 2006

Roskilde Festival nummer 36 trækker store navne, men for at finde nye overraskelser skal man bevæge sig ned blandt de mindre navne. Mange er sluppet ud i de sidste par måneder, men de sidste 102 navne blev endelig annonceret i går ved festivalens pressemøde, hvor der kun var få store nyheder:

The Strokes (US) har endelig efter 3 album fundet vej til festivalen, og det samme har Editors (UK), dEUS (B), de legendariske Happy Mondays (UK), Him (FIN), Damian Jr. Gong Marley (JAM) og The Raconteurs (US) med Jack White.

Rygterne om, at den amerikanske revolutionsrapper Immortal Technique ville gæste festivalen med sin nådesløse kritik af geopolitik, ulighed og kynisme, viste sig også at holde stik.

Billetsalget i år går bedre, end det plejer, erklærede festivalens talsmand Esben Danielsen, som også præsenterede en række nye tiltag. Blandt disse er en put-and-take-sø med tilknyttet kok, en badesø (med tilknyttet livredder!?), et mobilt akvarium, en ny indendørs loungescene og det højt profilerede samarbejde med MTV som optakt til European Music Awards, som afholdes i København 9. november.

Tidligere har blandt andre Guns N' Roses, Roger Waters, Rufus Wainwright, Sigur Rós, Morrissey, Tool, Kanye West, Bob Dylan og The Streets meldt deres ankomst til årets festival. Se mere på www.roskilde-festival.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her