Læsetid: 2 min.

Sommer i Information

Den daglige avis i lette sommergevandter
18. juni 2005

Så er det sommer. I hvert fald på avispapiret. Fra på mandag og indtil den 7. august ifører Information sig den lidt lettere sommerbeklædning, der betyder, at avisen fra mandag til torsdag vil være på 24 sider, mens fredags- og weekendudgaven vil have 32 sider.

Men der er mange gode grunde til at hænge på, for avisen vil være fyldt med sprudlende sommerstof i form af journalistiske serier, interviewserier, klummer, reportager, føljeton og meget andet godt. Sommerstoffet vil på hverdag være samlet på fire sider i avisen og i fredags- og weekendudgaven på otte sider.

I den mere seriøse ende vil en del af de journalistiske sommerserier fokusere på diskussionen om globaliseringen og dens indflydelse på snart sagt alle aspekter af samfundslivet fra velfærd over politik til kultur.

Der vil i en interviewserie blive stillet skarpt på, om velfærdssamfundet kan bevares under globaliseringens hærgen. En anden serie vil fokusere på, hvad det er for danske kernekompetencer, der skal redde os i den internationale økonomi. Hvad er det, vi skal satse på, og hvad er det, vi er gode til, når vi nu alligevel ikke kan konkurrere med Kina? Danmark er trods alt en af verdens mest konkurrencedygtige økonomier, så noget må der være at bygge videre på.

Der bliver også kigget nærmere på den såkaldt kreative klasse, der indtil for kort tid siden blev kaldt 'nå-generationen'. Nu er de ved at sætte sig i førersædet i både politiske partier, organisationer og erhvervsliv. Men hvad drømmer de egentlig om, hvordan ser de på politik, værdier, kultur, familie og velfærd?

Vi har besøgt Dubai og rapporterer fra ørkenstaten, hvor befolkningen for blot 30 år siden ledte efter perler og flyttede kameler rundt i ørkenen, men i dag lever i en i en hyper-city, der viser det reneste koncentrat af en globaliseret verden. Og vi har også været på rejse i det europæiske grænseland og beretter fra udkanten af det nye Europakort.

Det korte liv

Hvordan bliver man, den man er? Hvad er det, der driver en? Og hvad er det. der spinder den røde tråd i livet? Det har vi spurgt en række kendte og mindre kendte danskere om i en stor interviewserie, "I dit korte liv". Ligesom sommeren også vil byde på en interviewserie om hemmeligheder, deres væsen og sociale funktion.

Kulturen byder også på anmeldernes egen kulturkanon, interview med danske instruktører om deres yndlingsfilm og en føljeton af forfatteren Klaus Rifbjerg.

Dette er et fyldigt udpluk af de ting, som redaktionen har valgt at præsentere læserne for de kommende uger. Der vil være andre godbidder, og vi håber, at læserne som os vil mene, at der er dækket op til endnu en sommer med substans. God sommer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her