Læsetid: 1 min.

Statsminister Luisa Diogo, Mozambique

Under hendes ledelse er landet sluppet af med udlandsgæld i milliardklassen og gjorde stort indtryk på Anders Fogh Rasmussen under dennes Afrika-rejse
31. januar 2006

Luisa Diogo blev i februar 2004 udnævnt til Mozambiques første kvindelige statsminister, samtidig med at hun har beholdt den post som finansminister, hun overtog i 2000.

Hun er født den 11. april 1958 i Mague-distriktet i den centrale Tete-provins. Efter endt skolegang i Tete flyttede hun til Maputo og uddannede sig i regnskabsføring Maputo Commercial Institute.

Hun har desuden studeret i England, hvorfra hun har en mastergrad i finans. Hun har stået for en række økonomiske reformer, blandt andet en modernisering af skattesystemet og indførelsen af moms i Mozambique. Landets gældslettelse regnes dog for hendes største politiske sejr.

Under hendes ledelse er landet sluppet af med udlandsgæld i milliardklassen. Hun har markeret sig internationalt og var i september sidste år officiel gæstetaler på det britiske Labour's årsmøde.

Hun har også gjort et stort indtryk på vores egen statsminister Anders Fogh Rasmussen, da han mødte hende under sin Afrika-rundrejse i efteråret. Luisa Diogo er gift med Albana Silva, som regnes for en af Mozambiques førende advokater. Sammen har de tre børn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her