Læsetid: 1 min.

Stemmer om uafhængighed

18. september 2006

Vælgerne i den løsrevne region Transdnestr i Moldova gik i går til stemmeurnerne for at tilkendegive, om de støtter, at området gør sig mere uafhængigt og på længere sigt indgår i en union med Rusland.

Resultatet ventes at blive et massivt ja, selv om regionen er uden international anerkendelse.

Transdnestr er en stribe land, som er klemt inde mellem Moldova og Ukraine, og regionen erklærede sig selvstændig i 1990. Området har udviklet sig til en kanal for smugleri fra øst til vest, og det anklages for at producere våben i stort omfang, der eksporteres til den tredje verden.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her