Læsetid: 1 min.

Stenkul klarer konkurrencen

11. januar 2007

*Der er gode forsyninger med stenkul, prisen er god og stabil, og forbruget af stenkul ventes at stige i de kommende år. Det vurderer det tyske forbund af kulimportører over for avisen Handelsblatt. Også det tyske erhvervsministerium vurderer, at stenkullets pris ikke vil blive påvirket af de stigende olie- og gaspriser. Det internationale energiagentur regner med en årlig stigning i forbruget på 2,6 procent. Mens Energiagenturet dog tror, at målet om at begrænse CO2-udledninger også vil begrænse brug af stenkul, er energiproducenterne mere optimistiske. Et af de største tyske el-selskaber, RWE, tror på bedre teknologi, så kullet kan bruges endnu mange år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her