Læsetid: 1 min.

Stille film om arrene efter tortur

19. september 2006

En ny film af den spanske instruktør Isabel Coixet, 'The Secret Life of Words' er inspireret af arbejdet mod tortur i det Internationale Rehabiliterings-råd for Torturofre (IRCT), med hovedsæde i København. Croixet blev inspireret til filmen i forbindelse med et besøg hos Centre for Torture Victims i Sarajevo og under sit besøg hos IRCT i København, og den er dedikeret til IRCT's grundlægger, den danske læge Inge Genefke. I filmen portrætteres kvinden Hanna, der i sit indre lever med den tortur, hun har oplevet under konflikten i det tidligere Jugoslavien. Den vises under Copenhagen Film Festival og instruktøren er nomineret til Alice-prisen, festivalens pris til den bedste kvindelige instruktør.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her