Læsetid: 3 min.

Stjerneforskere skal lokkes

Københavns Universitet afsætter 17 mio. kr. som trækplaster for forskere i verdensklasse. Universitetets ansatte skal mærke mere til globale konkurrenter, mener rektor
29. december 2005

Københavns Universitet tager næste år et nyt lokkemiddel i brug i den internationale konkurrence om de bedste forskere. De skal tiltrækkes med stjernepakker, som f.eks. kan indeholde nogle millioner kroner til at etablere egne forskningsgrupper. Målet er at øge universitetets konkurrenceevne, og rektor er parat til at acceptere større forskelle mellem stjerner og vandbærere i den proces.

I det nye år skal dekanerne på Københavns Universitet (KU) som en del af universitetsreformen ansætte en række nye institutledere. Tidligere gik chefstolene på institutterne nærmest på omgang blandt erfarne fastansatte. Om de nye ansættelser forklarer rektor Ralf Hemmingsen:

"Lederne skal helst være fyrtårne inden for deres forskningsfelt og ikke kun dygtige administratorer. For at kunne tiltrække forskere af internationalt format, vil vi kunne tilbyde dem penge til at etablere for eksempel egne forskningsgrupper og nye laboratorier. Vi har afsat 17 mio. kr. til formålet, som er ekstra-penge ud over fakulteternes normale budgetter."

Ved at få flere superforskere til København håber Hemmingsen, det dels vil ruste KU i den internationale konkurrence, dels vil øge den interne konkurrence blandt forskerne. De bliver nødt til at oppe sig for at kunne følge med stjernerne.

KU har allerede i dag kostbare forskere. Eksempelvis på Niels Bohr Instituttet, hvor den amerikanske fysiker Eugene Polzik forsker. Han er efterspurgt globalt, og for at holde på ham har KU investeret millioner af kroner i laboratorieudstyr. Og ifølge magasinet FORSKERforum får Polzik en månedsløn på ca. 69.000 kroner, hvilket er højt i Danmark, men ikke sammenlignet med lønniveauet på amerikanske topuniverstiteter.

Hemmingsen siger generelt om forgyldning af forskere:

"Vi må fremover acceptere en større løndifferentiering, end vi er vant til på universitetet, hvis vi skal kunne gøre os internationalt. Men den helt store lønpose, som gives på nogle amerikanske topuniversiteter, vil vi aldrig komme til at hive frem. Vi skal først og fremmest tiltrække folk via attraktive forskningsmiljøer."

Formanden for Dansk Magisterforening, Ingrid Stage, forstår godt, at KU gerne vil sikre sig de bedste forskere, som "sikkert også kan tilrække mange eksterne forskningsmidler." Men i en periode, hvor der ellers er smalhals på universiteterne, skal KU passe på med stjernepakkerne, mener hun.

"KU skal være meget påpasselig med, at der er total gennemsigtighed i kriterierne for at opnå stjernepakker. Ellers kan det skabe vrede hos ansatte, der skal fratræde eller ikke bliver genansat, fordi de oplever, at 'deres' løn bliver brugt på stjernerne," siger Stage.

Hemmingsen forsikrer, at kandidater til institutleder-poster grundigt og åbent kommer til at argumentere for stjernepakker over for de indstillingsudvalg, hvor der er repræsentanter for medarbejderne.

Globalt sus

For ydermere at gennemlufte det gamle universitet med internationale vinde har rektoren flere tiltag på vej.

"Som udgangspunkt skal alle faste stillinger inden udgangen af 2006 opslåes internationalt. Der vil selvfølgelig blive enkelte undtagelser eksempelvis undervisning og forskning inden for old-islandsk og dansk sproghistorie," siger Hemmingsen.

Fra sit tidligere virke ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har Hemmingsen også en idé med sig, som han gerne vil videre med. Her blev der i 2004-2005 på det biomedicinske område foretaget en omfordeling af 80 mio. kr. til forskning over en fem-årig periode. En række projekter fik ingen penge, fordi de blev bedømt negativt af topforskere i udlandet. Rektoren ser gerne denne model for øget intern konkurrence overført til andre fakulteter for at give forskerne "sund konkurence."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu