Læsetid: 3 min.

Stjernekigger

På tur blandt stjernernes huse med stor Hollywood-fan
15. april 2006

Hollywood - "Jeg nyder det. Jeg er en freak. Det er en hobby."

49-årige Brian er ved at fortælle de 12 passagerer i den anonyme, blå minibus om, hvorfor han tre gange om dagen er guide på rundture til stjernernes hjem i Beverly Hills og bakkerne over Hollywood.

"Jeg snakker meget," siger han, lige inden han starter bussen, og de næste to timer står munden ikke stille på ham. Vi snor os op ad Mulholland Drive, og han udpeger det ene stjerne-bo efter det andet. Dér Tom Cruise, hér Drew Barrymore. Ofte er husene forskanset bag tykke hække og høje mure, hvorfor det kan være svært at se andet end i glimt, hvad der egentlig befinder sig inde bagved.

Men man stoler på Brian. Han synes at vide, hvad han taler om. Han kommer fra Philadelphia, har boet i Los Angeles i seks år og været turguide i mere end fire år. Som 14-årig så han første gang Casablanca, og "jeg forelskede mig i Hollywood," siger han.

"Jeg har kendt Hollywoods historie, siden jeg var 15 år gammel."

Brian kender filmbyen så godt, at han efter eget udsagn kan blive ved med at vise nye huse og fortælle historier i 12 timer i træk. Derfor er to ture med ham aldrig ens. Vores tur begynder på et udkigssted i nærheden af det berømte Hollywood-skilt. Selve skiltet blev opført i træ i 1920'erne og genopført i metal i slutningen af 70'erne.

Brian fortæller, at han har et stykke af det oprindelige skilt i glas og ramme derhjemme. Ja, faktisk har han en stor samling af film-memorabilia derhjemme - ting og sager han har fundet i og omkring Hollywood eller købt på eBay - og det kunne aldrig falde ham ind at sælge noget af den.

Tid og sted

Brian er en rigtig Hollywood historian og celebrity sleuth. Man fornemmer, at det lige så meget er stedet og menneskene som filmene, der fascinerer ham. Han kender et hav af historier om alt og alle, der har været noget ved musikken, og for ham er det at spotte berømtheder blevet lidt af en videnskab.

Han kører forbi en stejl indkørsel, og ved at vride nakken af led kan vi i det fjerne ane en skriggul pickuptruck med kulørte bogstaver på bagenden.

"Det er The Pussywagon," siger Brian med henvisning til Quentin Tarantinos Kill Bill, hvor Uma Thruman kører rundt i den karakteristiske bil. Det er med andre ord Tarantinos hus, som ligger lige dér oppe bag de mange træer og buske. Og han er hjemme!

Senere kører Brian forbi et langt gitterhegn og fortæller, at dér bor Tom Cruise, og at han kan se, at Tom ikke er hjemme, fordi der ingen paparazzier holder ude foran. Toms kæreste, Katie Holmes, er højgravid, og billeder af de to sammen er i høj kurs.

Skammeligt

Brian viser huse, hvor Lucille Ball, George Gershwin og Rosemary Clooney har boet, og hvor Drew Barrymore, Dr. Phil og Justin Timberlake bor. Han fortæller, at alle huse i Hollywood og Beverly Hills er mindre end 100 år gamle, fordi der hele tiden bliver revet ned og bygget nyt. Faktisk er de fleste huse opført efter Anden Verdenskrig.

Han udpeger stedet, hvor James Stewarts hus lå, og hvor en eller anden ligegyldig rigmand nu har bygget sig et nyt hus. Som ægte Hollywood-fanatiker synes Brian, at det er skammeligt, at man bruger syv mio. dollar på at købe et hus med en gloværdig historie for så bare at rive det ned.

"Byen mangler et byggehistorisk selskab, som kan arbejde for at bevare de gamle huse," siger han.

www.starlinetours.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her